![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
pytanie pewnie banalne ale borykam się z tym i nie moge znaleźć odpowiedzi. w pliku 1.php stworzyłem tablice $a= array(OPIS=>'opis',OPIS2=>'opis'); chciałbym dane z tej tablice przesłać do pliku index.php metodą POST np. w ów pliku wpisałem echo $_POST['OPIS']; sprawdziłem tez echo $_POST['a']; niestety nie działa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
formuarz z atrybutem method="post"
Dane z tablicy najlepiej umieścić w hiddenach, np. // (...) i w pliku docelowym: Ten post edytował darko 11.12.2009, 00:26:25 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wpisałem to w
1.php <form method="post" action="index.php"> <?php $a = array("OPIS"=>'opis',"OPIS2"=>'opis'); foreach ($a as $k=>$v) { echo "<input type=\"hidden\" name=\"$k\" value=\"$v\" />"; } ?> <input type="submit" value="zapisz" /> w index.php dodalem echo $_POST['a']; echo $_POST['OPIS']; echo $_POST['k']; echo $_POST['v']; niestety nic nie wydrukował pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
1) UŻYWAJCIE BBCODE
2) Wyświetl pełny widok tablicy - jak pisał kolega wyżej 3) Spójrz w wygenerowany kod html, może masz błąd innej natury Ten post edytował wookieb 11.12.2009, 00:02:34 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2009 Skąd: lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na tablicach sie nei znam(jakos nie widze sensu ich bytu)
ale moze pomocna bedzie funkcja include lub require, ktore wstawiaja bloki kodowe z innego pliku |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat na tablicach sie nei znam(jakos nie widze sensu ich bytu) ![]() Cytat moze pomocna bedzie funkcja include lub require, ktore wstawiaja bloki kodowe z innego pliku Chyba nie zajarzyłeś problemu autora tematu. @wichr pokaż kod po zmianach -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 05:24 |