![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jak użyć htmlspecialchars zeby działało poprawnie? Chciałbym dodać dane z edytora CKeditor, i potem je zimportowac... jak i gdzie uzyc tej fuknkcji zeby dzialala poprawnie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 42 Dołączył: 8.04.2005 Skąd: Mława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy korzystaniu z CKEditora nie musisz używać htmlspecialchars.
Zapisujesz wszystko do bazy i pokazujesz z bazy. htmlspecialchars używasz wtedy, gdy np. chcesz pokazać na stronie napis <br> zamiast robić nową linię. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale wtedy jak dam np. pare enterów w CKeditorze to mi nie chce się edytować...
uzywam smartów... i robie cos takiego: <script type="text/javascript"> var oFCKeditor = new FCKeditor('tresc'); oFCKeditor.BasePath = "fckeditor/"; oFCKeditor.SkinPath = 'office2003'; oFCKeditor.Value = '{$tresc}'; oFCKeditor.Create(); </script> w tym wypadku FCKeditor (próbowałem oba...) i mi nie chciało edytować... edytowało tylko jak nie robiłem enterów... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 1 Dołączył: 10.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 15:42 |