![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Czas formatu zbliża się nieubłaganie, a ja począłem się zastanawiać nad moim oryginalnym Windowsem. Nie mam XP Home Edition na płycie, mam jedynie plakietkę z jakimś kodem. I tu moje pytanie. Czy jeżeli ściągnę 'wersję piracką' XP HE z neta (np. peb) i go zainstaluje podając mój klucz to czy Windows nie będzie się pluł że mam pirackie oporgramowanie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Płyta to tylko nośnik. Ważny jest klucz, chyba, że licencja stanowi inaczej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Przecież masz licencję (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . "Nielegalna" wersja to taka, której zabezpieczenie zostało w jakiś sposób złamane. Ty nie łamiesz zabezpieczenia bo masz klucz. Możesz pożyczyć płytę od kolegi i podać swój klucz aktywacyjny. "Chyba, że licencja stanowi inaczej" -> odnosiło się ogólnie do oprogramowania.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś próbowałem zainstalować xp z pirackiego nośnika i klucza na naklejce - instalator go nie przyjmował...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 4 Dołączył: 24.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie zainstaluj jakąś dystrybucję GNU/Linuks (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
A jeśli nadal wolisz wspierać Microsoft, musisz poszukać takiej samej wersjii na necie jaką miałeś wcześniej, czyli jeżeli masz Win XP HE, to ściągasz Win XP HE, bez żadnych dodatkowych Service Packów, etc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:50 |