![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 9 Dołączył: 30.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takiego małego tipsa potrzebuję.
Mam funkcję, która zwraca arraya: Powiedzmy, że chciałbym mieć możliwość przypisania zmiennej od razu któregoś elementu z takiego arraya. Mniejsza o to, po co, ale jak skonstruować takie coś? Nie chcę inicjować niepotrzebnie dodatkowych zmiennych. Próba typu nie działa, w sumie to nie mam innych pomysłów. Help! ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat chciałbym mieć możliwość przypisania zmiennej od razu któregoś elementu z takiego arraya Możesz bardziej po polsku? Chcesz mieć możliwość przypisania wartości zmiennej do jakiegoś elementu tablicy, tak? Ja nie wiem czy w ogóle Cię rozumiem, ale zobaczmy. to: Cytat ${Array("a","b","c","d")}[1]; se ne da! Przypisanie wartości dowolnego (mieszczącego się w zakresie indeksów) elementu tablicy do zmiennej:
Przypisanie wartości zmiennej pod określony indeks (w poniższym przypadku trzeci):
Zwrócenie przez funkcję jakasFunkcja() dwunastego elementu z tablicy:
Spróbuj jeszcze raz napisać, o co Ci dokładnie chodzi, a przede wszystkim poczytaj tutaj. Jak coś, to jeszcze pisz. ps. Cytat tipsa ? Nosisz tipsy ? ![]() -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 9 Dołączył: 30.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to od nowa: funkcja $table->fetchAll()->toArray(); zwróci mi wszystkie krotki z tablicy w formie Array. Chcę pominąć pisanie czegoś takiego: [php]$result = $table->fetchAll()->toArray();$poszukiwany = $result[3];
bo mam to w wielu miejscach i szczerze powiedziawszy miałem nadzieję, że da się ten zapis jakoś skrócić, np. do (hipotetycznej) formy w stylu jak podałem wyżej. ps. Cytattipsa ? Nosisz tipsy ? ![]() Rozumiem, że pytasz, bo lubisz facetów z tipsami? ![]() Ten post edytował uirapuru 9.12.2009, 07:45:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
no to od nowa: funkcja $table->fetchAll()->toArray(); zwróci mi wszystkie krotki z tablicy w formie Array. Chcę pominąć pisanie czegoś takiego: [php]$result = $table->fetchAll()->toArray();$poszukiwany = $result[3]; bo mam to w wielu miejscach i szczerze powiedziawszy miałem nadzieję, że da się ten zapis jakoś skrócić, np. do (hipotetycznej) formy w stylu jak podałem wyżej. Rozumiem, że pytasz, bo lubisz facetów z tipsami? ![]() Napisz krotka metode ktora przyjmuje jeden parametr int $id do ktorego podasz nr index'u tablicy ktorej element chcesz przypisac do zmiennej. -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jw.
Cytat Rozumiem, że pytasz, bo lubisz facetów z tipsami? Cytat Takiego małego tipsa potrzebuję. Miałeś na myśli tipa ![]() -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A może list ?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 16:09 |