![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 2 Dołączył: 25.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, bawię się w modyfikowanie OSC i zawisłem nad zmianą ceny produktu po wyborze opcji modyfikującej cenę.
Opcje zapisywane są w SELECT OPTION i są generowane przez kod PHP. W funkcji odpowiedzialnej za generowanie całego SELECT, przy każdym OPTION dodałem onmouseover="changePrice('.$ptq_price_float.');" Gdzie zmienna $ptq_price_float przekazuje o ile ma się podnieść cena (np. 20.10) która pobiera tą wartość z wyniku jaki podaje oryginalna pętla OSC. echo '<select>'; for () { // tutaj do wyników OPTION dopisuję swój kod JS. } echo'</select>'; funkcja javascript changePrice(value) może nie jest doskonała ale jest i działa w FF ![]() dodatkowo przechowuję oryginalną cenę żeby mi w koło nie sumowało przy każdej zmianie.
Całość działa idealnie w FireFox, ale już w IE6 i Chrome nie działa... Czytałem że te przeglądarki nie obsługują eventów w OPTION. Proszę o poradę jak to napisać żeby działało także w tych przeglądarkach ![]() ------------------- do SELECT trzeba dodać: onchange="changePrice(this.options[this.selectedIndex].title);" A do każdego OPTION w TITLE wartość o ile ma się podnieść cena. Nie sądziłem że to takie proste ![]() -------------------- Jeżeli czegoś się nie da zrobić,
daj to do zrobienia komuś kto o tym nie wie, na pewno to zrobi... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:12 |