![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 2 Dołączył: 18.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Postępuje zgodnie z instrukcją czyli:
- instaluje plugin, - dodaje go jako: enabled do ProjectConfiguration.class.php - Przebudowywuje mój model - cc - dodaje: Kod <span style="font-family: monospace;"></span><code>enabled_modules: [default, sfGuardAuth]</code> - dodaje: Kod login_module: sfGuardAuth login_action: signin secure_module: sfGuardAuth secure_action: secure - w frontend/lib zmieniam na : Kod sfGuardSecurityUser i dla określonego module daje : Kod default: is_secure: true Jak używałem propela, to tyle wystarczyło... co mam jeszcze zrobić używając doctrine, żeby po autoryzacji zapamiętał adres który użytkownik chciał wcześniej wejść, a nie przenosił na strone główną, czyli: użytkownik wchodzi na www.mojastrona.pl/profil -> wyskakuje formularz do logowania, uwierzytelnienie jest ok, i teraz powinno go przekierować na www.mojastrona.pl/profil a nie na www.mojastrona.pl -> Jak to osiągnąć ? chodzi o wersje 1.2 ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O ile dobrze kojarzę to tyle powinno wystarczyć. Zobacz sobie czy poniższa lista w sfGuard i sfDoctrineGuard jest identyczna (oczywiście pomijając elementy specyficzne dla danego ORM)
1) sfGuardSecurityUser::getReferer() 2) Czy w akcji sfGuardAuth::signin() fragment wykonujący przekeirowanie jest taki sam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 2 Dołączył: 18.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.
Kod sfGuardSecurityUser::getReferer() Propel: Kod $referer = $this->getAttribute('referer', $default); $this->getAttributeHolder()->remove('referer'); return $referer ? $referer : $default; Doctrine: Kod $referer = $this->getAttribute('referer', $default); $this->getAttributeHolder()->remove('referer'); return $referer; 2. Kod sfGuardAuth::signin() Propel: Kod $signinUrl = sfConfig::get('app_sf_guard_plugin_success_signin_url', $user->getReferer('@homepage')); return $this->redirect($signinUrl); Doctrine: Kod $signinUrl = sfConfig::get('app_sf_guard_plugin_success_signin_url', $user->getReferer($request->getReferer())); return $this->redirect('' != $signinUrl ? $signinUrl : '@homepage'); Szczerze mówiąc mało mi to mówi...Rzucicie okiem ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli w wersji Propel-owej działa, a w Doctrine-owej nie, to można spróbować skopiować fragment z tej pierwszej do ostatniej.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 13 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co mam jeszcze zrobić używając doctrine, żeby po autoryzacji zapamiętał adres który użytkownik chciał wcześniej wejść, a nie przenosił na strone główną, czyli: użytkownik wchodzi na www.mojastrona.pl/profil -> wyskakuje formularz do logowania, uwierzytelnienie jest ok, i teraz powinno go przekierować na www.mojastrona.pl/profil a nie na www.mojastrona.pl -> Jak to osiągnąć ? W kilku projektach uzywałem juz sfDoctrineGuard i u mnie za kazdym razem działo to tak jak napisales (przekierowanie po logowaniu bylo tam gdzies user probowac sie dostac). W dokumentacji jest:
|
|
|
![]()
|
|
Tak to też znalazłem, ale nie wiem jak to użyć...co mam wpisać dla
Kod success_signin_url żeby po zalogowaniu przekierowało na wcześniej odwiedzoną ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 13 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
No tak, ale jak mam kilka modułów które są "blokowane", to mam zrobić dla każdego modułu oddzielny plik app.yml w folderze config każdego modułu ? i tam wpisać po jednym module ?
No działa, tylko jest jeden problem: Ponieważ działa to tylko jak wpisze to app.yml dla całego projektu, nie działa jak stworze w configu poszczególnego modułu app.yml i tam to wpisze...więc jak mam kilka blokniętych modułów to zawsze na jeden mi będzie przekierowywać...co zrobić? up |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:03 |