![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem kiedys na sklepie pozycje które juz skasowałem. Ludzie jakims cudem to zamawiają mimo ze ja tego w PA nie widze. Jak wpisze w google dany produkt to rzeczywiscie jest, klikam na link i wchodzi na sklep do danego produktu ale jak chce go znaleźć inaczej to nie ma.
Jak to naprawic? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz przekierowac z adresu na ktorym znajduje sie produkt na inny w pliku .htacces na serwerze dodajesz cos takiego
Kod RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/nazw-adresu-z-produktem.htm$ [NC] RewriteRule ^(.*)$ http://www.mojastrona.pl/ [R=301,L] najpewniej byloby usunac produkt recznie z bazy jesli wciaz mozna sie do niego odwolac , jakiego silnika uzywasz? Ten post edytował addweb 8.12.2009, 15:02:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podczas wejścia na stronę danego produktu sprawdzaj czy istnieje i czy jest nadal dostępny w ofercie, jeśli nie to informacja o tym że produktu jak niedostępny. Produkty pewnie nie są kasowane z bazy danych tylko oznaczane jako nieaktywne w celu zachowania integralności danych wstecz.
Pozdrawiam Ten post edytował zzeus 8.12.2009, 15:12:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tym przekierowaniem to problem bo takich pozycji jest sporo
a skasowac z bazy tez troszke to dziwne bo skoro kasuje pozycje to z bazy tez powinno skasowac (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:40 |