![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 4 Dołączył: 16.02.2007 Skąd: Leszno Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki mały problem. Korzystam z PDO, łącze się z bazą żeby pobrać jakieś tam dane: przykład:
Jak widać w kodzie dodałem że jeżeli w bazie nie znaleziono wyniku ma pokazać komunikat. Kod if($moto->fetch()>0){ Ale jeżeli tego użyję, to nic się nie wyświetli. Po wywaleniu tego if'a, wyświetla normalnie. Dlaczego tak się dzieje? -------------------- "This isn't Miami..., This isn't Music! This is power!!"
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 19 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie używałem trochę czasu PDO, ale jak pamiętam, sprawdzałem to tak:
-------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, bo tablica to nie 0, polecam zwłaszcza, domyślny $fetch_style oraz rzut oka, co ta metoda zwraca i dla jakiego parametru.
Ten post edytował darko 7.12.2009, 21:24:21 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:27 |