![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym poprosić Was o pomoc w rozwiązaniu jednego problemu. Napisałem sobie kawałek kodu do uploadu kilku plików na serwer. Generalnie wszystko działa, jeżeli zdjęcia przejdą walidację rozmiaru i formatu to się wysyłają na serwer, jeżeli nie to nie. Ale teraz nie mogę sobie poradzić z takim problemem, jeżeli użytkownik wysyła 4 obrazki, i któryś nie przejdzie walidacji, to żaden obrazek nie powinien się wysłać na serwer. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Oto mój kod ![]()
Pozdrawiam, Bartek. |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
ja bym to robił tak:
sprawdzam czy zostało wysłane -> jak jest to sprawdzam każdy obrazek -> jeśli któryś jest błędny to unset($_FILES) -> jeśli przesło poprawnie walidacje to przekazujesz tablice $_FILES do wysłania. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym to robił tak: sprawdzam czy zostało wysłane -> jak jest to sprawdzam każdy obrazek -> jeśli któryś jest błędny to unset($_FILES) -> jeśli przesło poprawnie walidacje to przekazujesz tablice $_FILES do wysłania. Mógłbym Cię poprosić o wytłumaczenie tego na przykładzie. Rozumiem, to co napisałeś, ale nie bardzo wiem jak to zapisać. Z góry dziękuję, Bartek. |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
no jak to, gotowca Ci nie napisze. taki pseudo kod:
po tym jak już wszystko sprawdziłeś i nie masz żadnego errora, wpisujesz:
teraz posklejaj to w logiczną całość. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
no jak to, gotowca Ci nie napisze. taki pseudo kod:
po tym jak już wszystko sprawdziłeś i nie masz żadnego errora, wpisujesz:
teraz posklejaj to w logiczną całość. No dobrze, ale jeżeli zrobię tak jak napisałeś, czyli unset wstawię po $errorMsg, to unset zadziała tylko dla danego (niepoprawnego) pliku, a nie usunie całej tablicy z wszystkimi plikami. Czy się mylę? Bartek. |
|
|
![]()
|
|
nie jak dasz cała tablice FILES to usunie Ci wszystko.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 11:29 |