![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod do tworzenia obrazków
[php:1:c15df091fd]<?php if($img[$c]!='') { $obraz = ImageCreateFromJpeg($img[$c]); $szer = ImageSX($obraz); $wys = ImageSY($obraz); ?>[/php:1:c15df091fd] oczywiscie to fragment ale w nim jest błąd wyskakuje mi taki komunikat Call to undefined function: imagecreatefromjpeg() czym to może byc spowodowane jakieś limity na serwerze, bo właśnie zmieniłem go i taki powstał problem php 4.3.4 jest gd 2.0.15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 1 Dołączył: -- Skąd: Rogożnik /K-ce/ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Skoro nie zmieniałeś kodów a zmieniłeś serwer, to może powinieneś napisać zapytanie z tym przykładem do administratora? On będzie na pewno znał odpowiedź, ponieważ najprawdopodobniej problem leży po stronie konfiguracji serwera. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na moje oko brak mu rozszerzenia GD
-------------------- warsztat: w2k3 | apache 1.3.9 | php 4.3.5 | mysql 4.0.15 | mercur mail sever 4.1 | editpad lub notatnik
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak,
chciałem sie pierw upenic ze nic po mojej stronie nie jest źle, znalazłem już przyczyne na serwerku ni było JPG suporte włączone sory za zawracanie nie potrzebne głowy, modowie -->można temat skasować bo nie ma tu nic co by sie mogło przydać ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 07:54 |