![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam bardzo dziwny problem.
Mam subdomeny, na każdej z nich stawiam praktycznie klony serwisu. Z jednej subdomeny wszystko jest OK, ale z innej, pomimo tego, że pliki są IDENTYCZNE (a więc również ten odpowiadający za połączenie z bazą danych, serwis nie chce działać i wywala błąd: Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'apache'@'localhost' (using password: NO) in /home/uroc/domains/mojauroczystosc.pl/public_html/chrzciny/menutop.php on line 15 Serwisy z subdomen korzystają z jednej bazy danych, więc wszystkie parametry połączeń są te same... http://urodziny.mojauroczystosc.pl/index.php działa bez problemów, natomiast: http://chrzciny.mojauroczystosc.pl/index.php nie działa. Proszę o pomoc, bo przestaję cokolwiek rozumieć... Pozdrawiam tczesio |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd rzuca funkcja mysql_query, a to by świadczyło, że nie masz zdefiniowanego połączenia przez mysql_connect().
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, tylko dlaczego połączenie jest zdefiniowane w jednym serwisie, a w drugim już nie, skoro połączenia są identyczne?
Obydwa serwisy includują sobie plik con.php, w którym następująco są zdefiniowane połączenia: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to zrób w menutop.php
Kod var_dump($connect); i zobaczymy czy rzeczywiście jest dostępne połączenie. |
|
|
![]()
|
|
OK, przepraszam za problem, wszystko już działa...
Po prostu miałem otwarte 2 okna tego samego pliku. Jeden był poprawny, w drugim plik con.php był (tymczasowo) includowany PO wyszukiwaniu ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:01 |