![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam stronkę prostą. Działa pod Firefox ale pod IE nie łapie sesji, czyli nie działa, nic się nie dzieje, nie wywala komunikatu, jakbym odświeżył stronę. O co caman?
Gdy daję echo $_SESSION['zalogowany'] w ogóle nie wyświetla nic. Oczywiście mam session_start(); Wszystko ok działa pod FF ale pod IE nie.
Ten post edytował MateuszScirka 4.12.2009, 22:21:01 -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
jak Ci może nie łapać sesji? przecież wszystko jest po stronie serwa wykonywane?!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działa skrypt. Tak jakby przypisanie $_SESSION['zalogowany']=1; nie było wykonywane. Nie działa. Das kaput. Nawet nie wiem ktory moze sie warunek spelniac w tym przypadku.
Ten post edytował MateuszScirka 4.12.2009, 22:25:22 -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Ale nie szukaj błędu w skrypcie, bo jak słusznie zauważył ~piotrooo89 sesje to zmartwienie serwera (sam piszesz, że na FF jest ok).
To raczej wina ustawień IE i cache'owania stron. Powiem więcej, to raczej wina samego faktu, że to IE ![]() -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
No tak ale musi mi to dzialac bo osoby korzystajace z tego skryptu uzywaja IE ;D koledze tez nie dziala.
Ten post edytował MateuszScirka 4.12.2009, 22:34:45 -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyczyść cache IE i dodaj nazwę skryptu w akcji formularza (może IE ma z tym problem ? ), nie wiem czy cokolwiek to da, ale spróbuj, zresztą jak piszą wyżej to raczej kwestia samego IE, może uaktualnij przeglądarkę
![]() // edit możesz jeszcze zajrzeć tutaj, temat stary, ale podobny. Ten post edytował darko 4.12.2009, 22:42:25 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Mam najnowszy model
![]() Wiem co zrobić żeby działało ale zrobię to jutro, chciałem w ten sposób ale widać IE jest na to za głupie. ale ze to nawet nie dziala na IE to juz jest normalnie rozwalajace
Normalnie powinni tę przeglądarkę wycofać z taśmy produkcyjnej. -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Masz może podkreślnik("_") w nazwie hosta? IE nie potrafi czasami tego przetrawić i wtedy tworzy dwa zestawy cookies, dwa zestawy session id itd. dla hosta przed podkreślnikiem i dla tego po...
|
|
|
![]()
|
|
zawsze uzywam $_SESSION z _ we wszystkich cms'ach.
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Ale w nazwie hosta.
|
|
|
![]()
|
|
a gdzie w tym skrypcie masz jakas nazwe hosta?
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 04:50 |