![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzisiaj admin zwrócił mi uwagę na to że moje zapytanie generuje byt duże obciążenie
pytanie jak to zoptymalizować chodziło mu pewnie o zastosowanie ORDER BY rand() z góry wielkie dzięki za odpowiedź -------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 29 Dołączył: 18.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podobno lepiej wygenerować losowe id php-em i wtłoczyć to sql-a.
-------------------- Kto rano wstaje ten leje jak z cebra.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak do tego też się już doszperałem na stronie http://net.tutsplus.com/tutorials/other/to...best-practices/
i teraz mam pytanie czy to jest najbardziej optymalne rozwiązanie ? Czy ja w jakiś sposób mogę uzyskać takie informacje jak które zapytania powodują największe obciążenie? -------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
te slow logi to jest właśnie to co by mnie interesowało tylko nie mogę się doszperać w jaki sposób mogę je obejrzeć?
-------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To do admina pytanie, które zapytania generują zbyt duże obciążenie, powinien dysponować taką informacją, skoro zwraca Ci uwagę, niech poszuka w logach.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:36 |