![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 1 Dołączył: 17.02.2008 Skąd: Leszno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam problem z sesja... po kliknieciu zaloguj uzytkownik zostaje zalogowany, jednal po przejsciu do innej podstrony juz zostaje wylogowany. gdy jednak po zalogowaniu wcisne F5 na tej stronie na ktorej sie zalogowalem wszystko jest ok - jest nadal zalogowany dodam ze napewno na kazdej stronie mam sesion_start(); poniewaz korzystam z napisanej biblioteki i dodaczam ten sam naglowek zawsze login = 123 haslo = 123 strona Test IQ Logowanie:
Sprawdzanie
-------------------- >> strony internetowe - Leszno <<
>> skup samochodów osobowych << >> programy żużlowe << |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 4 Dołączył: 24.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pamiętaj:
jeżeli nie korzystasz z cookies, session_start() musi być zawsze wywołane zanim cokolwiek dasz na wyjście do przeglądarki, czyli najlepiej mieć zawsze session_start() na samym początku skryptu. Nie mamy wglądu do podstron więc nie wiemy, czy poprawnie wykorzystujesz session_start(). Ten post edytował akaz 4.12.2009, 14:42:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 1 Dołączył: 17.02.2008 Skąd: Leszno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak to wyglada na wszystkich podstronach czyli laduje bilblioteke w ktorej jest funkcja loadHtmlHead(); po czym wywołuję tą funkcję.... w tej funkcji zaraz na początku jest session_strat(); A jak to rozwiązać na ciasteczkach? ok rozwiązałem problem... wygląda na to ze nawet nie moge wczesniej definicji funkcji wrzucac.... nie wiedzialem, dzieki -------------------- >> strony internetowe - Leszno <<
>> skup samochodów osobowych << >> programy żużlowe << |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 2 Dołączył: 14.08.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po
Kod if($_POST['login']=="123" && $_POST['haslo']=="123") { dałbym $_SESSION['login'] = $log; $_SESSION['haslo'] = $pass; } zamiast Kod $_SESSION['prawid_uzyt'] = $_POST['login']; i na samej górze po <?php dajesz to: $log = $_POST['login']; $pass = $_POST['haslo']; ---------------------------------------- SPRAWDZENIE po Kod <?php dajesz to: session_start(); $log = $_SESSION['login']; $pass = $_SESSION['haslo']; a potem: Kod if ((isset($log) && isset($pass) && $log != "" && $pass != "")){ // CO BEDZIE WIDOCZNE PO ZALOGOWANIU } else { // TO CO GDY NIE JESTEŚMY ZALOGOWANI. (ja np mam tu formularz logowania) :) } -------------------------------------------- WYLOGOWANIE link wylogowywujący: Kod echo '<a href="log_of.php">Wyloguj</a>'; plik log_of.php: Kod <?php session_unset(); echo 'Zostałeś pomyślnie wylogowany.'; ?> ja zrobił bym to jakoś tak tylko esion_start(); to ja trzymam w layaucie w headerze.php ![]() -------------------- ”Jestem nędzarzem, mam tylko marzenia.
Rozsyłam je u twych stóp, Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po mych marzeniach„ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:48 |