![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 11 Dołączył: 8.11.2008 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich mam problem z pewną funkcją mianowicie gdy chce przesłać do funkcji jakieś informacje np id pobrany z bazy
i odbieram to
to nic nie przesyła znaczy przesyła wartość 0 mimo iż $row['id'] jest równe 15-stu. możecie mi powiedzieć w czym tkwi problem, może ja coś przeoczyłem |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Nie wiem, czy zrobiłeś tu literówkę na forum, czy tak masz, ale po jakasFunkcja masz nawias otwierający kwadratowy zamiast okrągłego -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(blooregard) Nie wiem, czy zrobiłeś tu literówkę na forum, czy tak masz, ale po jakasFunkcja masz nawias otwierający kwadratowy zamiast okrągłego przecież napisał, że otrzymuje 0, a gdyby miał tam literówkę interpreter wyrzuciłby parse error. daj var_dump(get_func_args()); w tej funkcji i wywołaj. Ten post edytował sniffer32 3.12.2009, 22:23:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 11 Dołączył: 8.11.2008 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ale mam coś podać w tym var_dump(get_func_args()); ? bo nigdy tego nie używałem i nie wiem jak to działa.
jeśli nit to mam błąd: Fatal error: Call to undefined function: get_func_args() in /var/www/sites/lib/plik.php on line 76 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o sry, błąd, ma być var_dump(func_get_args());
![]() Ten post edytował sniffer32 3.12.2009, 22:51:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
func_get_args(), a nie get_func_args()
![]() ~sniffer32 - 1:1 ![]() -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
literowka.... chodzilo o:
http://www.php.net/manual/pl/function.func-get-args.php na przyszlosc zajrzyj do manualu. tam od razu by ci napisali ze nie ma a co jest w zamian. Cytat to nic nie przesyła znaczy przesyła wartość 0 mimo iż $row['id'] jest równe 15-stu. Jesli do funkcji przekazesz jako parametr cos, to to coś w tej funkcji bedzie.Skoro ci przesyla niby 0, to albo źle zapodajesz do funkcji, albo w funkcji źle odbierasz. NIestety cholera wie bo po kodzie co podales to można jedynie na andrzejki wróżyć. A błąd sam byś mogł znaleźć jakbyś bezpośrednio przed wywołaniem funkcji z parametrem wyświetlił na ekran (echo ...) to co chcesz do niej włożyć. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no nic kombinowałem kombinowałem i nic nie wykombinowałem.
@nospor dzięki za manuala przydał się ![]() wracając do tematu. jak sądzicie co może być powodem że nie mogę przesłać danych tradycyjnym sposobem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat jak sądzicie co może być powodem że nie mogę przesłać danych tradycyjnym sposobem NO przeciez ci wyraźnie napisałem co jest tego powodem
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Cytat jak sądzicie co może być powodem że nie mogę przesłać danych tradycyjnym sposobem? Jak sądzisz, co można wywnioskować po kodzie, który pokazałeś? Że jeśli $row['id'] = 15, to w jakasFunkcja($id) $id ma wartość 15. Ale skoro tak nie jest, błąd tkwi gdzie indziej. Daj cały skrypt. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
chcecie cały kod to proszę!
@nospor przepraszam cię nie przeczytałem dokładnie twojego postu doszedłem tylko do linku z manualem, ja z reguły czytam po łepkach dobra poradziłem sobie już z tym. Dzięki za wszelkie formy pomocy! Ten post edytował maxil 3.12.2009, 23:38:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:14 |