Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [MySQL][PHP]problem z select w mysql
tr86

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Problem polega na tym, że wraz z uploadowanym dokumentem chcę, aby były wyświetlane były dane o użytkowniku, który go wrzucił, a dokładniej chcę pobrać imie i nazwisko z tabeli uzytkownik, gdzie email='".$_SESSION['email']."' jest aktualnie zalogowanym użytkownikiem.

Jeżeli się zaloguję na inne konto, dane te się zmieniają i pokazuje mi teraz dane z tego użytkownika, na którego jestem zalogowany, a nie poprzedniego, który wrzucił dokument.

Kod:
  1. $zapytanie3=mysql_query("SELECT * FROM uzytkownik WHERE email='".$_SESSION['email']."'") //zmienna z emailem zalogowanego usera
  2. or die('błąd: '.mysql_error());
  3. $user = mysql_fetch_array($zapytanie3);

Nie wiem jak to rozwiązać. Proszę o pomoc.

Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
panisher

-----

Napisz więcej szczegółów, jak wygląda tabela z uploadowanym dokumentem. Zazwyczaj rozwiązuje się to tak: Musisz pobrać dane z bazy kto wrzucił ten plik id użytkownika, a później wczytywać id użytkownika, a nie z sessji.

--------------------
Tworzenie stron internetowych: freelancer - panisher.pl
+Quote Post
tr86

-----

Cytat(panisher @ 3.12.2009, 16:46:50 ) *
Napisz więcej szczegółów, jak wygląda tabela z uploadowanym dokumentem. Zazwyczaj rozwiązuje się to tak: Musisz pobrać dane z bazy kto wrzucił ten plik id użytkownika, a później wczytywać id użytkownika, a nie z sessji.

Tabela artykuly zawiera pola: id, id_konferencji, nazwa_pliku, tytul_artykulu, akceptacja
Tabela uzytkownik zawiera miedzy innymi pola: id, email, imie, nazwisko
+Quote Post
thek

Grupa: Moderatorzy

Chodzi o to, że nie zapisujesz informacji KTO wrzucił dany plik. Zazwyczaj do bazy idzie informacja o id usera, który uploadował plik lub jakaś inna jednoznacznie identyfikująca użytkownika informacja. Jeśli jej brak to nic nie zrobisz. To tak jak z postami na forum. Każdy ma przypisane id tego, kto go napisał bo inaczej była by zgaduj-zgadula winksmiley.jpg

--------------------
Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:04