![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 1 Dołączył: 8.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
W pewnej bazie danych spotkałem się z rekordem, który dla dwóch różnych zapytań zwraca m.in. pewien rekord o pewnym (unikalnym) oid. Rekord zawiera pole "pole1", które trzyma wartość integer. Problem polega na tym, że dla tych dwóch zapytań, mimo zwracania rekordu o właśnie tym oid, rekord ten w jednym zapytaniu w polu "pole1" ma wartość 1, a drugie zapytanie pokazuje, że "pole1" tego samego rekordu ma wartość 2. Podejrzewam, że jest pewien nieporządek w samej bazie, bo innego wytłumaczenia nie widze. VACUUM na bazie nie pomaga. Czy jest jeszcze coś co można by zrobić, żeby poprawić taki stan rzeczy? W pewnym sensie pomaga robienie dumpa i wczytania bazy od nowa, ale w takim rozwiązaniu nie do końca mam pewność, czy wartości pobrane w momencie dumpa będą tymi poprawnymi, a raczej pewnie nie będą... Czy ktoś miał podobne problemy? Czy da się cos z tym fantem zrobić? "Administrator" bazy odsyła mnie mówiąc, że sam mam sobie z tym radzić ;-) Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 11:43 |