![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Potrzebuję napisać taki program który będzie działał na serwerze bez przerwy i co jakiś czas wykonywał zadanie aktualizacji bazy danych . Wiem , że można napisać taki program w PHP i uruchomić przy ustawieniu w php.ini max_time_execution na wysoki parametr ale wtedy inne skrypty nie będą zabezpieczone przed zbyt długim wykonywaniem. Wiem , że musi być jakiś inny prostszy sposób ale nie wiem kompletnie z jakiej strony do tego problemu podejść ? Czy szukać rozwiązania w skrypcie działającym na serwerze po stronie systemu operacyjnego ? Czy skrypt może działać na serwerze apache - php ? W jakimi języku da się go napisać ? Przedstawianie kodu skryptu chyba niewiele tu wniesie ale w razie potrzeby mogę go tu umieścić . Wypiszę tylko dokładnie jakie zadania ma realizować program . 1. Generuje link i odczytuje wskazaną stronę 2. Wyszukuje z niej dane 3. Zapisuje je do bazy danych 4. Odczekuje kilka minut 5. Powtarza kroki 1,2,3,4 Bardzo proszę tylko cenne wskazówki . Bardzo proszę bez komentarzy w stylu Cytat poczytaj sobie manual . Dodam że strona stoi na IIS Ten post edytował croonx 3.12.2009, 07:28:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:06 |