![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z sugestia co do wyszukiwarki... wyswietla mi przy kazdym wyszukiwaniu dane z bazy ale też błąd:
Notice: Undefined variable: str in suggest.php on line 26 Czyli w: $str .= $wiersz['title']."\n"; Czasami też jak wpisze trochę więcej to wyświetla mi: Notice: Undefined variable: str in suggest.php on line 28 Czyli w: $str .= "empty \n"; suggest.php
suggest.js
styl.css
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamień \n na <br> albo usuń w ogóle.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat Notice: Undefined variable: str in suggest.php on line 26 Notice to nie błąd. Jest to uwaga interpretera, że użyłeś zmiennej, która nigdzie wcześniej nie została zadeklarowana. Taka wskazówka, by zawsze deklarować zmienne przed ich użyciem nadając im (inicjalizując je) jakąś wartością, np.:
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 4 Dołączył: 13.01.2004 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
używasz .= czyli łączenia stringa
żeby to zadziałało bez notice - musisz gdzies powyżej dać $str=''; i dopiero potem dołączać pozostałe części:
załatwi sprawe Ten post edytował ChrisB 2.12.2009, 23:51:22 -------------------- gragieldowa.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O działa dzięki wielkie za pomoc
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:36 |