![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam zlepiony i ogarnięty skrypt w PHP do uploadu plików:
*Formularz: *Skrypt:
Od dwóch dni się z nim gryze i nie mam pojęcia co jest nie tak. ![]() Formularz działa, pobiera plik, ale skrypt wrzucający na serwer już nie, i wywala takie o to komunikaty: Warning: move_uploaded_file(/home/klient.dhosting.pl/adkl/psw/banners) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Is a directory in /home/klient.dhosting.pl/adkl/psw/bannersadd.php on line 21 Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/home/klient.dhosting.pl/adkl/.tmp/phpNSNMEH' to '/home/klient.dhosting.pl/adkl/psw/banners' in /home/klient.dhosting.pl/adkl/psw/bannersadd.php on line 21 Plik: przód.jpg o rozmiarze 25726 bajtów został przesłany na serwer! Czy ktoś może mi powiedzieć co tu może być nie tak? Ten post edytował wyrdhamster 2.12.2009, 22:13:56 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat failed to open stream: Is a directory in Na 100% jest taki katalog i nadane ma chmody poprawne? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Na 100% jest taki katalog i nadane ma chmody poprawne? Istnieje on od 36 godzin, a chmoda sprawdzałem z n razy już teraz. Ale zapytam się żeby być pewnym na 1000% - powinno być 777? Może to być wina hostingu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 4 Dołączył: 13.01.2004 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jako parametr przyjmuje: 1)nazwe pliku w tempie to jest ok 2)nazwe pliku gdzie ma przeniesc (teraz masz tam tylko katalog gdzie ma przeniesc i o to sie pieni) plus pisanie że się powiodło bez sprawdzenia czy się powiodło jest lekko rzecz ujmując:D ogolnie o to chodzi: Ten post edytował ChrisB 2.12.2009, 23:10:41 -------------------- gragieldowa.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, a dlaczego nie podajesz nazwy pliku tylko sam folder jako destination dla funkcji move_uploaded_file
![]() Linie 15-19 zamieniłbym na to:
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
No tak, a dlaczego nie podajesz nazwy pliku tylko sam folder jako destination dla funkcji move_uploaded_file ![]() Bo myślałem ze wystarczy wskazać tylko katalog docelowy... Dziękuję, zaraz wypróbuje poprawki... ![]() I działa. ![]() ![]() Ale pojawił się inny problem - nie robi wpisu do bazy powiązanego z uploaddem. Struktura tabeli banners:
Ten post edytował wyrdhamster 3.12.2009, 13:09:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i dalej...
Ten post edytował darko 3.12.2009, 14:23:29 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Dziwne, ciągle nie robi nowego wpisu do bazy, choć linki przesyłają się aż miło...
![]()
Oczywisćie *** to dane prywatne, których nie ujawnię na forum. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ten skrypt, wyświetlający newsy z bazy...
Generuje tylko takie ostrzeżenie: Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/klient.dhosting.pl/adkl/psw/news.php on line 5 Może rzeczywiście coś jest nie tak z połączeniem z bazą, z connection.php? Cytat
Zakładając że miało być w kodzie mysqli('<serwer>', '<user>', '<hasło>' , '<baza>'), to nadal nie chodzi to połaczenia. Teraz dowala jeszcze taki błąd: Warning: mysqli::mysqli() [mysqli.mysqli]: (HY000/2003): Can't connect to MySQL server on 'air.dhosting.pl' (111) in /home/klient.dhosting.pl/adkl/psw/connection.php on line 26 (Taki duzy numer linii, bo wcześniejszą funkcje za komentowałem, i wkleiłem twoją, onkel. ) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytaj błędy jakie ci wyskakują, a jak ich nie rozumiesz to naucz się angielskiego.
Can't connect to MySQL server on 'air.dhosting.pl' -> Nie można się połączyć z serwerem MySQL 'air.dhosting.pl' Rozumiesz w czym tkwi problem już? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Problem był w tym że nie łaczyłem się z baza SQl tylko FTPem.
![]() Kumpel jednak zapropował inny skrypt łączenia się z bazą.
|
|
|
![]()
|
|
Lepiej mysql_query("SET NAMES 'utf8'"); jak już.
Daj jeszcze print_r(mysql_connect($mysql_server, $mysql_admin, $mysql_pass)); powinno być resource id# jak nie ma, to nie jesteś w ogóle połączony Ten post edytował darko 5.12.2009, 17:22:22 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Okej, wprowadziłem poprawke odnośnie UTFa.
Mam teraz skrypt, niby nie bezpośrednio powiązny z tematem, ale jego uzupełninie - chodzi o skrypt wyświetlający obrazki z pomocą bazy danych i pozwalający dany z nich wywalić, zarówno z serwera jak i bazy. Tutaj jest kod:
Obrazki się wyświetlają, natomiast przycisk nie usuwa wpisu - wiem ze coś z nimi nie tak, ale nie jestem pewien co. Pewnie przesyłanie tego id do funkcji usun(). |
|
|
![]()
|
|
Prawdopodobnie funkcja usun nie widzi zmiennych:
$numer, $id, $katalog oraz $filename Nie wiem dokładnie gdzie definiujesz te zmienne w każdym razie powinieneś albo przekazać je do funkcji usuń albo uczynić globalnymi wewnątrz funkcji: global $numer, $id, $katalog, $filename; -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:10 |