![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 2 Dołączył: 14.08.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Ostatnio sporo czasu siedzę na Funkcją która bedzie w bottomie i po naciśnięciu na niego wyświetli nam kolejnego newsa w zależności od news_id. Gdyż miałem 5 newsów o ID 1, 2, 3, 4, 5. zastosowałem coś takiego:
Było wszystko tak jak chciałem dopóki nie usunąłem jednego newsa. na lacalhascie zostały mi teraz newsy o news_id 1, 2, 3 i 5. no i gdy jestem na newsie o id 3 i chcę udać się do newsa o numerze ID 5 przycisk wpisuje newsa o id 4 (ten którego usunąłem). mógłbym dostać jakieś rady by wybierało mi news_id po kolei od najmniejszego do największego z tych jakie są dostępne w DB. to kod jaki teraz wymyślilem ale nie działa poprawnie (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Z Góry dziękuje za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyciągnij do tablicy z bazy idki newsów, przeleć po tablicy i doklejaj do linków (index.php?news= ) kolejne wartości idków
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 4 Dołączył: 13.01.2004 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmien zapytanie na:
a błąd masz w "mysql_fetch_row" zwraca kolumny (wynik) w formie numerycznej($wiersz[0]; ) a ty sie odnosisz do niego po stringu ($wiersz['news_id']; ) zamień to na mysql_fetch_assoc i ruszyć już powinno Ten post edytował ChrisB 2.12.2009, 19:55:30 |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 2 Dołączył: 14.08.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamieniłem wszystko w/g wskazówek i wygląda to tak:
Pokazałem wszystko bo moze gdzieś wcześniej jest błąd.. O to adres stronki na której mi to nie działa. http://szkolne-kola.comuf.com/index.php?page=start |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 4 Dołączył: 13.01.2004 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na początek
zmien na bo jedno pobiera dane i tworzy tablice, a to co potrzebujesz to ilość zwróconych rekordów (mysql_num_rows) a potem podaj poprawny link do strony:) |
|
|
![]() ![]()
|
|
Przerobiłem to i nic. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Po kliknięciu na "kolejny news" a adresie przeglądarki wyskakuje Kod http://szkolne-kola.comuf.com/index.php?news= po znaku = powinien pokazać sie ny ID
Ten post edytował korey 4.12.2009, 12:05:01 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Yyyyyy...
Wiesz.. nie pisałem tego zapytania.. i wiesz co.? taj napisałem tak jak mówiłeś.. działa.. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Co mogem dać na koniec by jak nie będzie większego in znikał button ---------------------------------------------- Już sobie poradziłem (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Do:
Dodałem sobie:
i zamieniłem Kod else{ return 'nie ma newsa'; } Na Kod else { return null; } Dzięki za pomoc. Kolejny kłopot dzięki wam rozwiązany. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował korey 4.12.2009, 17:14:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:58 |