![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Stronka opiera się o Ajax jQuery,a linki w menu są postaci Działa historia przeglądania (przycisk wstecz i zakładki) dzięki pluginowi History z jQuery, czyli ogólnie jest ok! Lecz co jeżeli użytkownik blokuje JS i jak wygląda sprawa z indeksowaniem tej strony przez google (można robić mapę strony z linkami zawierającymi # ?)? Wcześniej, gdy nie używałem jQuery linki były w postaci i nie było problemu ani z googlem, ani z użytkownikami bez JS. Teraz przy jQuery nie mogę zastosować onclick, gdyż nie będzie działać historia (dobrze myślę?). Poniżej załączam jeszcze moj JS do jQuery CODE <script type="text/javascript"> function pageload(hash) { if (!isNaN(hash)){ var url = "get.php?id="+ escape(hash) + "&language=<?php echo $language?>"; } else { if(hash!='szukaj'){ var url = "get.php?show_realizacje="+ escape(hash).replace('realizacja', '') + "&language=<?php echo $language?>"; } else if (hash=='szukaj') { var url = "get.php?search="+ document.forms[0].search.value +"&language=<?php echo $language?>"; } } if(hash) { $("#tresc").load(url); } } $(document).ready(function(){ $.historyInit(pageload, "get.php?id=33&language=<?php echo $language?>"); $("a[rel='menu']").click(function(){ var hash = this.href; hash = hash.replace(/^.*#/, ''); $.historyLoad(hash); return false; }); }); </script> Za wszelkie rady dziękuje. Ten post edytował Derwu 2.12.2009, 23:12:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:26 |