![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam problem, otoz pracuje na localhoscie (pakiet XAMPP) i chcialem wywolac plik za pomoca funkcji require() ew include() niestety wyskakuje mi taki blad Warning: require(polaczeniephp) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in C:\xampp\htdocs\test.php on line 3 Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required 'polaczeniephp' (include_path='.;C:\xampp\php\PEAR') in C:\xampp\htdocs\test.php on line 3 Ktos moze wie gdzie ustawic zeby dzialalo, szukalem w php.ini ale nic nie znalazlem ;/ google tez nie pomogly... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Literówka... Masz plik polaczeniephp, czy polaczenie.php
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czytałeś w ogóle treść błędu czy od razu przyleciałeś na forum?
Cytat No such file or directory No czyli nie ma takiego pliku.A require/include to nie funkcje. |
|
|
![]()
|
|
ok, sorry juz wiem, myslalem ze to funkcja i wywolywalem require('adres') a nie
echo require 'adres'; Ten post edytował lnn 1.12.2009, 23:28:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:04 |