Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP] Dylemat z napisaniem modułu, dotpay
adam882

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam

Mam problem związany z napisaniem modułu płatności dla dotpay. Przykładowo chciałbym , aby w moim serwisie była możliwość dodawania ogłoszeń po wykonaniu przelewu dotpay. Przykładowo - klient rejestruje się, pisze ogłoszenie - po jego napisaniu, zapisuje się ono do bazy i wymaga dokonania przelewu przez system dotpay za np. 10zł, aby zostało aktywowane. Nie proszę o napisanie skryptu, pytam jedynie o optymalne rozwiązanie tego problemu, które potem będę mógł przenieść do kodu php. Czy w przypadku dokonania przelewu na stronie dotpay, pokazuje się kod dostępowy? (jak w przypadku usługi sms?). Pisał może ktoś podobny skrypt i czy mógłby podzielić się uwagami lub pomysłem ?

W inny, moim skrypcie katalogu chciałbym też podpiąć płatności dotpay, ale SMS - czy w tym przypadku wystarczy jedynie wygenerować listę kodów z dotpay, wgrać ją do katalogu i porównywać (zużyte kody usuwać) ?

Ten post edytował adam882 1.12.2009, 22:55:05
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 1)
korro

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Nie wiem dokładnie jak to jest w dotpay, ale kiedyś interesowałem się tematem płatności online. Polegało to na tym, że dostawca usług wcześniej dawał listę kodów które później wysyłał moim użytkownikom po dokonaniu płatności. Więc, nic prostszego. Masz w bazie listę. User podaje kod, Ty sprawdzasz czy masz go w bazie i tyle.

--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:43