![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 1 Dołączył: 6.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Szukam rozwiązania problemu który polega na sprawdzaniu wykonanych zapytań do bazy. Niestety nie może to być zrobione skryptem php - chyba że by go jakoś spreparować tak żeby sam takie zapytania wykonywał i wsadzić między bazę a program. Robiliście kiedyś coś podobnego ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Że jak?
Co chcesz osiągnąć, albo raczej czego chcesz uniknąć? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Między bazę a program?
MySQL Proxy Ale może lepiej wytłumacz o co chodzi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 1 Dołączył: 6.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie problem polega na tym, że mam program który do pracy wymaga pewnej bazy danych. Niestety w programie nie ma dokumentacji jak powinna wyglądać struktura tej bazy. Dlatego potrzebuję coś co będzie mi przechwytywało wszystkie zapytania wysyłane z programu do bazy. Dzięki temu będę się mógł zorientować jak powinna taka struktura wyglądać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że program jest pewnie stacjonarny? A czy baza jest lokalnie, czy jest dostępna, czy masz do niej login i hasło?
Ewentualnie możesz skorzystać ze sniffera i wychwycić cały ruch na porcie mysql'a. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Do bazy mam dostęp ponieważ to ja ją zakładam. Program tylko otrzymuje parametry gdzie ma się połączyć.
|
|
|
![]()
|
|
Niestety w programie nie ma dokumentacji jak powinna wyglądać struktura tej bazy. Do bazy mam dostęp ponieważ to ja ją zakładam. Program tylko otrzymuje parametry gdzie ma się połączyć. No to skoro masz dostęp do bazy, to się do niej zaloguj i zrób sobie zrzut struktury bazy do pliku. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 29 Dołączył: 18.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli masz dostęp do mysql-a to ustaw w conf żeby zrzucał wszystkie zapytania sql do logów.
Ten post edytował tvister 2.12.2009, 08:20:33 -------------------- Kto rano wstaje ten leje jak z cebra.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:37 |