![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2009 Skąd: lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
w pliku grafiki mam logo na pasku ktory ciagnie sie przez cala szerokosc strony i ten pasek jest wypelniony deseniem i teraz tak... grafika jest zrobiona pod 1280px szerokosci na ekranie od lewej daje desen, pozniej na srodku obrazek z logiem na deseniu i znow sam desen od prawej przy 1280px wszystko wyglada jak w pliku grafiki natomiast jak dam inna grafike to desen lewej strony nei pasuje do loga gdyby bylo to troche niejasne... a chyba jest ^^ mam szer 1280px z deseniem o szerokosci 128px logo ma 768px - czyli 6 deseni, potrzebuje jeszcze zapelnic 512px - 4 desenie logo jest na srodku, wiec przypada po 256px, 2 desenie po lewej i prawej wszystko wyglada jak powinno ale... gdy dam grafike 800px szerokosci: logo ma 768px, czyli zostaja 32 piksele do zapelnienia, po 16 po obu stronach desen zaczyna kryc od lewej czyli pojawia sie 16px z lewej strony desenia, a pozniej pojawia sie kolejny desen(ktory juz jest na logu) desenie powinny sie z soba stykac bokami ale, ze krycie zaczyna sie od lewej to desen zostaje uciety po 16px po prawej odczywiscie juz jest ok, bo tam pasuje mi krycie deseniem od lewej mam nadzieje, ze idzie cos z tego zrozumiec ^^ w kazdym razie... jak dac krycie tla/obrazka z poczatkiem po prawej ? ^^ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No rzeczywiście trochę zagmatwałeś. Mógłbyś to gdzieś przedstawić na żywo. Abo chociaż dać obrazki z efektem jakim chcesz osiągnąć?
Tak strzelam ale możesz sobie zobaczyć na background-position. Ten post edytował Blame 1.12.2009, 20:23:31 -------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2009 Skąd: lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze to nieco rozjasni
http://ifotos.pl/img/rqewqh.png desen styka sie lewa strona z poczatkiem strony internetowej gdyby stykal sie prawa strona z logiem to byloby ok, bo te 16 px zostawalyby po lewej, a tam i tak jest juz koniec strony hm... background position rozwiazalo moj problem z tym, ze teraz dzieja sie jakies dziwne rzeczy i wysokosciowo mi nie pasuje tzn tlo sie przesunelo na wysokosci, ale element nadal ma taka sama jak mial i jak tlo E: gdy do pozycji right dodam jeszcze top to obrazek znow sie przesuwa ale nadal nei pasuje E: nie wazne zapomnialem, ze w CSS do oddzielanai uzywa sie spacji ja dalem przecinek choc to, ze po przyciagnieciu do prawej zmienai sie wysokosc jest zastanawiajace ale... w kazdym razie... dzieki ogromne za pomoc... nawet kiedys widzialem ta funkcje w jakims kursie, ale nei pameitalem o niej i spodziewalem sie jakiegos kosmicznie zagmatwanego rozwiazania ^^ Ten post edytował tog 1.12.2009, 21:04:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 12:58 |