Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [html][phm][css]Problem z popup menu
greenik
post 4.12.2009, 19:22:18
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, ostatnio zacząłem bawić się w pisanie prostych stron. Pomyślałem, że ładnie będzie wyglądać takie ładne popup menu mouse over. Namęczyłem się niebywale żeby to we wszystkich przeglądarkach były ładne i stosowne "okrągłe rogi". Co okazało się później - rozwiązanie pierwsze było słuszne, ale nie o tym ten temat. Otóż we wszystkich przeglądarkach jakie mam (Opera, Mozilla) ładnie się wyświetla okienko z menu, ale niestety pod IE nie reaguje.

Oto kod index.php:

Kod
http://wklejto.pl/48816

A to style.css:

Kod
http://wklejto.pl/48815

Czy da radę jakoś to zrobić żeby działało również na IE (może to przeglądarka niecodzienna dla niektórych, lecz sporo ludzi używa jej)?

Pozdrawiam, greenik

Nikt nie wie?
Go to the top of the page
+Quote Post
RoysoN
post 4.12.2009, 20:07:38
Post #2

-----

z tego co mi wiadomo w IE 7 jak i wczesniejszych wersjach okienka popup dzialaja. sprobuj tego kodu

HEAD:
  1. <script LANGUAGE='JAVASCRIPT' TYPE='TEXT/JAVASCRIPT'>
  2. <!--
  3. var win=null;
  4. function NewWindow(mypage,myname,w,h,pos,infocus){
  5. if(pos=="random"){myleft=(screen.width)?Math.floor(Math.random()*(screen.width-w)):100;mytop=(screen.height)?Math.floor(Math.random()*((screen.height-h)-75)):100;}
  6. if(pos=="center"){myleft=(screen.width)?(screen.width-w)/2:100;mytop=(screen.height)?(screen.height-h)/2:100;}
  7. else if((pos!='center' && pos!="random") || pos==null){myleft=0;mytop=20}
  8. settings="width=" + w + ",height=" + h + ",top=" + mytop + ",left=" + myleft + ",scrollbars=no,location=no,directories=no,status=no,menubar=no,toolbar=no,r
    esizable=no";win=window.open(mypage,myname,settings);
  9. win.focus();}
  10. // -->

BODY:

<a href="java script:NewWindow('TWOJA_STRONA.HTML','popup','SZEROKOSC','WYSOKOSC','custom','front');">TEXT</a>

jak jakies problemy dalsze to pisz

--------------------
Sztachnij sę zioom, muza spoko;]
+Quote Post
greenik
post 5.12.2009, 19:23:51
Post #3

-----

Niestety źle zrozumiałeś. Chodzi mi o popup menu w stylu mouse over, czyli po najechaniu myszki na link lub treść wyświetla się popup. Tyle, że nie w nowym okienku ale jako nowa warstwa, w zasadzie to nowy div.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:19