![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 15 Dołączył: 10.09.2006 Skąd: Siemianowice Śląskie / Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, stworzyłem małego potworka:
http://2do.smartpoint.pl pass: demo Dlaczego stworzyłem potworka? Zgubiłem gdzieś mój kapownik papierowy, powstał On, miał być na początku tylko dla mnie, się trochę rozwinął ![]() I teraz pytanie premia: Jak myślicie, przydatne są takie narzędzia, mając na uwadze dzienny tracking powiedzmy 30-40 rzeczy (zadań)? Co do oceny, chodzi mi głównie o koncept, kod jest brzydki jak cholera, inline itp, jak będę udostępniał (o ile (?)) to go poprawię. graficznie też nie jest perfekt. Jak będziecie przeglądać, w niektórych miejscach mogą występywać tendencyjne komunikaty ![]() Mam zamiar wprowadzić języki i themy, edycję profilu, powiadamianie na maila, możliwość przez "uber admin" dodawania dla userów zadań (powiedzmy że szefo chce nam zaaplikować cosik, klik-klak i już ![]() cheers ![]() Ten post edytował dr_NO 1.12.2009, 13:33:05 -------------------- woop woop.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie przydatne narzędzie, jakich wiele w internecie. Wg mnie brakuje:
- możliwości zalogowania na konkretny login - powinieneś ograniczać długość wpisywanego hasła - przydałby się jeszcze kalendarz, którym można byłoby wygodniej nawigować, aktualnie jest tylko opcja wczoraj/dzisiaj - można byłoby dodać jeszcze jakieś opcje do notatek, np. wyślij na e-mail, przypomnij smsem za X dni itd. itp. - brakuje też kilku poziomów priorytetów (jest tylko jeden oznaczany jako ważne) - możliwość eksportu całej listy TODO do xml Ten post edytował darko 1.12.2009, 14:02:51 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
znalazłem jeden błąd związany z wylogowywaniem usera. Pierwsze kliknięcie w link [wyloguj] nie odnosi skutku, dopiero powtórzenie tej czynności przekierowuje na stronę logowania: poprawka: możliwe iż user jest wylogowany, ale nadal pozostaje na stronie... kliknięcie gdziekolwiek wyrzuca na panel logowania Pozdro -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Trochę to dziurawe
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 15 Dołączył: 10.09.2006 Skąd: Siemianowice Śląskie / Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fajne ktoś ma preferencje
![]() wracając do tematu: @darko, zobaczymy co damy rade zrobić ![]() @fly474, znamy ten błąd, poprawimy ten błąd ![]() @phpion, dziurawe bo na razie nigdzie nie filtruję inputa ![]() ![]() Fajnie że jakiś odzew i testy ![]() Ten post edytował dr_NO 1.12.2009, 16:56:22 -------------------- woop woop.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- Użyj ajaxa, wydaje mi się że mocno podniesie to wygodę w takim systemie.
- Pomyślał bym nad sposobem oznaczania jako przeczytane i nie przeczytane - kliknięcie na ptaszka a nie na całą notkę. - Widoczne tylko tytuły a po kliknięciu powiększenie całości (JS). - To zalerzy od preferencji może dać użytkownikowi możliwość decyzji? - Możliwość rejestrowania się. - Zmiana priorytetu. - Usuń wszystko - dał bym jakieś potwierdzenie hasłem i może niech ta opcja nie będzie widoczna z głównego ekranu. - Kalendarz. - Możliwość dodawania plików. - Możliwość dodawania linków plus opis. - Dodawanie kody z kolorowaniem składni - zboczenie zawodowe. - Może połączenie kodu z jakimś programem do robienia screnów pulpitu (przeglądanie usuwanie starych zrzutów) - np screenup. Na razie tyle, napisałem to co ja bym chciał widzieć w takim systemie więc nie każdemu się to może podobać. ;] -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po każdym dodaniu/usunięciu zadania lub jakiejkolwiek innej czynności pojawia się JS'owa ramka 'cześć'. Troche frustrujące, graficznie nie jest źle - zielony kolor uspokaja
![]() |
|
|
![]()
|
|
ramka, to zainputowany js
![]() ![]() -------------------- woop woop.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, przypomniałem sobie.
Pomyślałeś może by szerokość całości nie była większa niż 800px? Teraz wychodzi wiele urządzeń mobilnych właśnie z taką rozdzielczością moim zdaniem można by się ograniczyć o te 50px szczególnie, że jest margines (padding) z prawej. A cześć to moją sprawka - widzę, że ktoś ja usuną. ![]() -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:17 |