![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanko, bo nie wiem jak sobie poradzic z takim problemem:
Kiedy do serwa A, gdzie jest plik.txt nie ma sieci moj skrypt probuje za wszelka cene polaczyc sie i odczytac plik... trwa to baaaardzo dlugo, az wkoncu zrezygnuje i wyswietli ze nie moze. Chcialbym skrocic ten czas proby odczytu i przyspieszyc wyswietlenie wyniku. Czy jest jakas mozliwosc? Istnieje jakas funkcja, ktora moglbym zastosowac? Za wszelka pomoc i sugestie rozwiazania problemu serdecznie dziekuje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2003 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz dwie możliwości :
1. Sprawdzasz dostępność serwera z którego ciągniesz plik (używając np. ping'a). 2. Skracasz max_execution_time , czyli maksymalny czas wykonywania skryptu. Polecam pierwsze rozwiązanie. -------------------- MySQL said:
You have an error in your SQL syntax near ' `sygnatura` VARCHAR, NOT NULL |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłbyś podać funkcje jakieś? Bo ja mniej wiecej wiem co powinienem zrobić, tyle ze nie potrafie tego przelozyc na php. Costam z fsockopen probowalem, ale tez miernie wyszlo :|
Bylbym wdzieczny za jakies podpowiedzi odnosnie jakich konkretnie funkcji powinienem sprobowac bo mi juz sie pomysly skonczyly ![]() Dzieki z gory |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:694eeefdf9]<?php
$serwer='jakis serwer'; $churl = @fsockopen($serwer, 80, $errno, $errstr, 10); if (!$churl) die('serwer jest niedostępny'); else echo('cos robi'); ?>[/php:1:694eeefdf9] ten kod powinien działąć, ale głowy sobie nie dam uciąć -------------------- warsztat: w2k3 | apache 1.3.9 | php 4.3.5 | mysql 4.0.15 | mercur mail sever 4.1 | editpad lub notatnik
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:36 |