![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
nie wiem jak nazwać problem który chcę przedstawić ale może ktoś już się spotkał z czymś takim lub będzie wiedział jak mi pomóc, na co liczę ![]() Sprawa związana jest ze skryptem formularza i załączania plików na stronie http://lodz-orthopaedic.com/contact.html. Nie wiem czemu tak jest, że błąd czyli gdy wpiszę niepoprawny e-mail czy nr. telefonu działa (pokazuje czerwony napis) natomiast gdy wszystko wpisze się poprawnie i kliknie send to pojawia się pusta białą strona, domena kupiona jest w nazwa.pl. Natomiast stronę wcześniej wykonałem na teście http://projekt.mdesigns.pl/lodzor/contact.html i tam nie ma najmniejszego problemu, formularz jest wysyłany i maile dochodzą, tutaj wszystko kupione jest w netarteria.pl Załączam skrypt formularza i pisałem już do admina nazwa.pl który twierdzi, że problem jest po stronie mojego formularza nie serwera. Proszę o pomoc. CODE <?php
$znacznik = md5(uniqid(rand())); $odbiorca = 'maciej.kopala@hutchinson.org.pl'; $imie = $_POST['f1']; $nazwisko = $_POST['f2']; $email = $_POST['f3']; $emailTest = strstr($email, "@"); $telefon = $_POST['f4']; $notatka = $_POST['f5']; $problem = $_POST['f6']; if ($imie!=null && $nazwisko!=null && $_POST['f5']!=null && $_POST['f6']!=null){ if($emailTest!=false){ if(is_numeric($telefon)){ $tytul = "From: $imie $nazwisko\n"; $naglowki = "From: $imie $nazwisko <$email>\n"; $naglowki .= "MIME-Version: 1.0\n"; $naglowki .= "Content-Type: multipart/mixed;\n"; $naglowki .= "\tboundary=\"___$znacznik==\""; $tresclistu ="From: $imie $nazwisko\n"; $tresclistu .="Email: $email\n"; $tresclistu .="Phone: $telefon\n"; $tresclistu .="Note: $notatka\n"; $tresclistu .="Your medical problem: $problem"; $tresc ="--___$znacznik==\n"; $tresc .="Content-Type: text/plain; charset=\"iso-8859-2\"\n"; $tresc .="Content-Transfer-Encoding: 8bit\n"; $tresc .="\n$tresclistu\n"; $plik_nazwa_tmp = $_FILES["f7"]["tmp_name"]; $plik_nazwa_oryginalna = $_FILES["f7"]["name"]; $plik_wielkosc = $_FILES["f7"]["size"]; if (is_uploaded_file($plik_nazwa_tmp)) { $tresc .="--___$znacznik==\n"; $tresc .="Content-Type: image/gif\n"; $tresc .="Content-Disposition: attachment;\n"; $tresc .=" filename=\"$plik_nazwa_oryginalna\"\n"; $tresc .="Content-Transfer-Encoding: base64\n\n"; $f = fopen($plik_nazwa_tmp,"rb"); $dane = fread($f,filesize($plik_nazwa_tmp)); fclose($f); $tresc .= chunk_split(base64_encode($dane)); $tresc .="--___$znacznik==--\n"; } if ( mail($odbiorca, $tytul, $tresc, $naglowki) ) { include('good.html'); } } else { include('error_t.html');} } else { include('error_e.html');} } else { include('error.html'); } ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
po pierwsze: uzywaj właściwego bbcode. Do kodu php daje się bbcode PHP a nie CODE
po drugie: włącz sobie wyswietlanie wszystkich błędów to może zamiast białes strony zobaczysz jaki masz błąd -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 07:46 |