![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Andrychów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki skrypt:
[php:1:384399a06a]<?php <? if (!isset($user_id)) { $token = md5(uniqid(rand())); setcookie("user_id",$token,-1); } echo" <table border=4 bgcolor="gray"> <tr><td> <h3><center> Wybierz przedział cenowy </center></h3> </tr></td> <form action="wgceny2.php" method="post"> <th >Cena od: <input name="cena_od" type="text" size="20"> <th>Cena do: <input name="cena_do" type="text" size="20"> <th> <input type="submit" value="Dodaj"> </tr> </table> </form> "; ?> ?>[/php:1:384399a06a] Jak przekazac wartosci cena_od , cena_do do strony wgceny2.php? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie bardzo rozumiem pytania, ale po naciśnięciu 'Dodaj' zmienne są przekazane.
-------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Andrychów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o to jak na tej nastepnej stronie dane mam odczytac, zeby wyswiletlily mi sie produkty, znajdujące sie w podanym zakresie cenowym.
|
|
|
![]()
|
|
Prosze wybaczyc, ale dzisiaj mam naprawde jakies zaciemnienie umysłowe i myślenie dziś boli troche:)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:65f060b933]
<?php $sql = "SELECT * FROM tabela WHERE cena >= ".$_POST['cena_od']." AND cena <= ".$_POST['cena_do']; ?> [/php:1:65f060b933] -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Albo ja nic nie kumam, albo dane są w MySQL-u, bo nie było o tym mowy :!:
-------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To pierwsze. 8)
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
owszem sa w Mysql-u
|
|
|
![]()
|
|
calosc pliku wgceny2.php wyglada teraz tak:
[php:1:fe3bed3980]<?php <html> <head> <title>Produkty wg. kategorii</title> <LINK rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css"> </head> <body> <? if (!isset($user_id)) { $token = md5(uniqid(rand())); setcookie("user_id",$token,-1); } $connection = mysql_connect ("localhost") or die ("nie mozna nawiazac polaczenia z serwerem"); $db = mysql_select_db("ksiegarnia", $connection) or die ("Nie mozna wybrac bazy danych"); $sql = "SELECT select IDksiazki, tytul, autor, cena FROM ksiazki WHERE cena >= ".$_POST['cena_od']." AND cena <= ".$_POST['cena_do']; $sql_result = mysql_query($sql, $connection) or die ("nie mozna wykonac zapytania"); echo " <center><h1> Dostepne książki: </h1></center>"; echo " <table border =1>"; echo "<tr><th>Id</th><th>Tytuł</th><th>Autor</th><th>Cena</th></tr>"; $a =0; while ($row = mysql_fetch_array($sql_result)) { $a++; $IDksiazki = $row ["IDksiazki"]; $tytul = $row ["tytul"]; $autor = $row ["autor"]; $cena = $row ["cena"]; echo "<tr><td>$IDksiazki</td><td>$tytul</td></td><td>$autor</td><td>$cena</td></tr>"; } echo"</table>"; echo" Ilość dostępnych książek: "; echo"$a"; mysql_free_result($sql_result); mysql_close($connection); ?> </body> </html> ?>[/php:1:fe3bed3980] ale niestety ciagle pojawia mi sie komunikat ze nie mozna wykonac zapytania ![]() |
|
|
![]()
|
|
w 20 linijce wpsialo mi sie 2 razy select ale to usunalem i dalej jest ten sam blad
|
|
|
![]()
|
|
A jaki dokładnie błąd zwraca baza?
P.S. Możesz edytować swoje poprzednie posty. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
komunikatów o błedach php nie ma.
Pojawia sie tylko obsluga moich bledow czyli wyswietla sie moj komunikat :nie mozna wykonac zapytania jak uproszcze linijke 20:21 do $sql = "select IDksiazki, tytul, autor, cena from ksiazki"; to nie ma zadnych problemow i wyswietlaja mi sie po prostu wszystkie, wiec cos musi byc nie tak z tym[php:1:67c4159cca]<?php WHERE cena >= ".$_POST['cena_od']." AND cena <= ".$_POST['cena_do']; ?>[/php:1:67c4159cca] |
|
|
![]()
|
|
To usuń swój komunikat o błędzie i zobacz co zwróci ci php, tam może być więcej szczegułów.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
pi usunięciu komunikatu pojawilo mi się coś takiego:
Warning: Supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:foxservwwwwgceny2.php on line 35 Ilość dostępnych książek: 0 Warning: Supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:foxservwwwwgceny2.php on line 50 |
|
|
![]()
|
|
a tak chodzi :?:
[php:1:539fa878bd]<?php $sql = "SELECT IDksiazki, tytul, autor, cena FROM ksiazki WHERE cena >= ". $cena_od ." AND cena <= ". $cena_do .";"; ?>[/php:1:539fa878bd] -------------------- Don't worry, be happy!
|
|
![]()
|
|
po zamianie na to pojawiaja sie te same dokladnie bledy :cry: A czy tam nie jest blad z cudzysłowami przypadkiem? Jak dalem [php:1:1458da1c73]<?php
$sql = "SELECT IDksiazki, tytul, autor, cena FROM ksiazki WHERE cena >= ". $cena_od ."AND cena <= ". $cena_do"; ?>[/php:1:1458da1c73] to pojawia sie co prawda parse error in line 19 poprawka: dziala nareszcie:)))) chyba zle wczesniej przekopiowalem Twój ostatni kod;) |
|
|
![]()
|
|
niepotrzeby cudzysłów na końu i nie ma średnika
[php:1:c8753daf08] <?php $sql = "SELECT IDksiazki, tytul, autor, cena FROM ksiazki WHERE cena >= ". $cena_od ."AND cena <= ". $cena_do . ";"; ?>[/php:1:c8753daf08] ale po co się z nimi męczyć [php:1:c8753daf08] <?php $sql = "SELECT IDksiazki, tytul, autor, cena FROM ksiazki WHERE cena >= $cena_od AND cena <= $cena_do ;"; ?>[/php:1:c8753daf08] -------------------- Don't worry, be happy!
|
|
![]()
|
|
Cytat niepotrzeby cudzysłów na końu i nie ma średnika
W mojej wersji, uwzględniającej wyłączone register_globals (słyszałeś o tym?) cudzysłowy jak najbardziej były potrzebne. A z kolei ten Twój średnik jest tutaj niepotrzebny. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
mój błąd co do średnika, ale fakt że działa.
ja próbuję tutaj tylko pomóc i jak nie wiem o co chodzi próbuję wszystkich sposobów ![]() rozwiązełem problem i na tym koniec -------------------- Don't worry, be happy!
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:21 |