![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 4 Dołączył: 6.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jak w temacie, w plikach widoku normalnie uzywam <?=$this->baseUrl('public/cos/tam')?> i dziala ale jak np z kontrolera laduje skrypt jak tam ustawic baseUrl $this->view->headScript()->appendFile('public/js/tool-man/css.js'); wiem ze glupie ale napisz ktos.. -------------------- Zend Certified Engineer
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustawiasz
Pobierasz Ten post edytował darko 29.11.2009, 14:03:20 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 4 Dołączył: 6.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm a da sie zeby automatycznie ($this->view->baseUrl = $this->_request->getBaseUrl()
![]() -------------------- Zend Certified Engineer
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 7 Dołączył: 9.10.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja ładuję pliki CSS normalnie z wykorzystaniem standardowego baseUrl więc nie wiem co Ci może nie działać.
Moj kod
Zrób tak:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do generowania urli jest helper URL, który na podstawie routingu zrobi odpowiedni adres
hint: zrób odpowiednie routy ![]() -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm a da sie zeby automatycznie ($this->view->baseUrl = $this->_request->getBaseUrl() ![]() tak jesli przeniesiesz kod darko do helpera -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W /application/views/helpers/ utwórz plik BaseUrl.php a w nim:
i masz gotowy helper -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Jarocin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam w nadrzędnym kontrolerze takie coś:
W ten sposób mam w widokach oraz kontrolerach zmienną $this->baseUrl i nie trzeba wywoływać helpera (dodatkowe requireo'wanie plików oraz ładowanie klas - po co). Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 21:29 |