![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich. Jestem początkującym programistą (jeżeli chodzi o PHP to nawet bardzo). Napisałem program przeliczający liczbę na kod binarny i chciałbym zapytać czy istnieje możliwość aby był kod był jeszcze krótszy? Bardzo proszę o odpowiedź. (Tylko proszę nie podawać gotowych funkcji PHP które służą do przeliczania.)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 3 Dołączył: 5.05.2007 Skąd: Łańcut Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, Twój kod może być krótszy, i to dużo krótszy:
Manual: decbin Ten post edytował deceq 29.11.2009, 10:16:15 -------------------- ![]() Masz pocztę GMail i chcesz takiego userbara? Wygeneruj go zupełnie za darmo: http://gmail.sliczne.eu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem że można to tak zapisać ale dopiero się uczę PHP i chciałem coś sam wykombinować nie używając gotowych funkcji. Zresztą napisałem w moim poście "(Tylko proszę nie podawać gotowych funkcji PHP które służą do przeliczania.)"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:59 |