![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wielu próbach udało mi się zrobić bazę danych do której wprowadzamy dane za pomocą formularza i teraz chciałbym za pomocą nowego formularza (w specjalnym panelu) edytować te dane. Ale niestety kod, które zamieściłem poniżej mi nie działają, o wprowadzeniu nowej nazwy do pola w formularzu nic się nie dzieje ;/ Mógłby mi ktoś powiedzieć co zrobiłem źle?
Plik - baza2.php:
Plik - 2.html: Plik - updated.php:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 42 Dołączył: 8.04.2005 Skąd: Mława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mogę tylko zgadywać, bo nie podałeś jaki komunikat otrzymujesz, ale spróbuję.
w tej linijce, w pierwszym polu, tam gdzie jest null, prawdopodobnie masz autoincrement. zmień to na coś takiego:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mogę tylko zgadywać, bo nie podałeś jaki komunikat otrzymujesz, ale spróbuję. w tej linijce, w pierwszym polu, tam gdzie jest null, prawdopodobnie masz autoincrement. zmień to na coś takiego:
Zmieniłem i dalej nic, tzn. tabela się wyświetla ale po edycji rekord się nie zmienia. Kody błędów: Warning: mysql_numrows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/sites/yoyo.pl/m/a/nazwa/mod/updated.php on line 11 Warning: mysql_close(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /var/www/sites/yoyo.pl/m/a/nazwa/mod/updated.php on line 60 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Zrozum więc co błędy oznaczają. Pierwszy. Zła nazwa funkcji. Zgubiłeś _ w niej. A drugi... Skoro brak argumentu to znaczy, że nie ma nawet domyślnego połączenia z bazą. A to znaczy, że się nawet z nią nie połączyło najwidoczniej. Sprawdź czy łączysz z nią, bo mam wrażenie, że nie.
Inna sprawa, że masz zapytanie do aktualizacji błędne. Co robi przecinek przed WHERE? No i po co Ci dwa mysql_connect? Ten post edytował thek 29.11.2009, 11:19:20 -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 07:16 |