![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 2 Dołączył: 14.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Używam w swoim skrypcie exec() do odpalania serwera Ventrilo. Niestety, serwer się w pełni nie odpala, bo nie może utworzyć pliku ventrilo_srv.pid. Miałem podobny problem, tyle, że z odczytywaniem pliku ventrilo_srv.log, więc dodałem do polecenia następującą komendę: Kod chmod 0777 ventrilo_srv.log; I problem zniknął. Tyle, że teraz jak mogę pomóc mu w tworzeniu pliku? Mój kod wygląda następująco:
Z góry dzięki, Kacper -------------------- LockerzInvitez.org - darmowe zaproszenia do portalu Lockerz.com - automatycznie!
LockerzInvitez.org - free invites to Lockerz.com - automatic! lockerz invite invites |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Program jest odpalany z uprawnieniami apacha, więc pewnie w tym problem.
Żeby utworzyć jakiś plik trzeba mieć prawa do zapisu w katalogu, w którym chcemy go utworzyć, tak więc dla katalogu, w którym ma być ten plik PID zapisywany dodaj +w dla uprawnień gości. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:13 |