![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z bazą mssql.
Otóż gdy chcę pobrać listę rekordów z tabeli i jest problem. Odnoszę wrażenie, jakby wynik zwracany był zbyt duży, choć już sam nie wiem. Tabela ma następujące pola : Kod ID_KATEGORII, ID_MAGAZYNU, KOD_VAT, NAZWA, NUMER_DZIALU, MASKA_I_KATALOG, MASKA_I_HANDL, ID_DOMYSLNEJ_CENY, SEMAFOR, FLAGA_STANU, KONTO_FK_KATEGORII, KOD_VAT_ZAK, GUID_KATEGORIA, POLE1, POLE2, POLE3, POLE4, POLE5, POLE6, POLE7, POLE8, POLE9, POLE10 Kontroler wygląda tak :
Model :
Widok tak :
Wywołanie metody list_product() z kontrolera Product, daje taki rezultat : Jest problem po prostu gdy dam w SELECT *, to nie zwraca puste tablice, aczkolwiek ich liczba jest równa liczbie rekordów. Gdy dam zamiast "*", listę pól to zwraca wynik. Ale gdy podam listę wszystkich pól, zwraca taki sam wynik jak przy "SELECT *". Już nie wiem w czym jest problem. Gdy zmienię w modelu kod funkcji na:
to dostaję następujący wynik(powinien zwrócić 3rekordy)
I zwraca 3, z tym że pierwszy rekord jest pusty. Nie wiem już, czy to moja nie wiedza o czymś powoduje to;) Jest to uruchamiane na localhoscie(xampp 1.7.0). Serwer baz mssql to MS SQL Server 2005. W php.ini dla mssql jest ustawione tak(domyślne wartości): Kod [MSSQL] ; Allow or prevent persistent links. mssql.allow_persistent = On ; Maximum number of persistent links. -1 means no limit. mssql.max_persistent = -1 ; Maximum number of links (persistent+non persistent). -1 means no limit. mssql.max_links = -1 ; Minimum error severity to display. mssql.min_error_severity = 10 ; Minimum message severity to display. mssql.min_message_severity = 10 ; Compatability mode with old versions of PHP 3.0. mssql.compatability_mode = Off ; Connect timeout ;mssql.connect_timeout = 5 ; Query timeout ;mssql.timeout = 60 ; Valid range 0 - 2147483647. Default = 4096. ;mssql.textlimit = 4096 ; Valid range 0 - 2147483647. Default = 4096. ;mssql.textsize = 4096 ; Limits the number of records in each batch. 0 = all records in one batch. ;mssql.batchsize = 0 ; Specify how datetime and datetim4 columns are returned ; On => Returns data converted to SQL server settings ; Off => Returns values as YYYY-MM-DD hh:mm:ss ;mssql.datetimeconvert = On ; Use NT authentication when connecting to the server Aczkolwiek to zjawisko nie występuje dla wszystkich tabel. Może ktoś miał podobny problem. -------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pewnie znalazles juz rozwiązanie, jak dla mnnie w kontrolerze brakuje zapytania o rezultat np. result_array()
czyli:
http://docs.kohanaphp.com/libraries/database/result |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:15 |