![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 3 Dołączył: 9.05.2007 Skąd: Krzyż Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
nie wiem czy dobrze wybrałem dział (może powinienem napisać w Przedszkolu?). Mam taki problem: gdy wyciągam sobie proste wyniki w postaci tabeli za pomocą takiego skryptu:
to wszystko jest ok. Gdy próbuję dokonać kilka zmian:
dostaję błąd: Cytat Fatal error: Call to a member function setFetchMode() on a non-object in C:\xampp\htdocs\projekt1\login.php on line 22 Co robię źle? Będę wdzięczny za pomoc. Korzystania z PDO uczę się stąd. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod $zapytanie = 'SELECT name, password FROM users WHERE name=' . $username . ' AND password=' . $password; Mnie tu brakuje ' po $password |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 3 Dołączył: 9.05.2007 Skąd: Krzyż Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w nawiasach nie umieszcza się zmiennych (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) zmienna $password jest zmienną tekstową. kropeczka dodaje tekst umieszczony w tej zmiennej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) zmienna $zapytanie jest dobrze zbudowana
EDIT: nie w nawiasach tylko cudzysłowach (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował skim 28.11.2009, 13:51:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 26 Dołączył: 19.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
ja pierniczę, nigdy nie naumiem się tych cudzysłowów i apostrofów (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I to miałem miałem na myśli właśnie, ale jakoś przeoczyłem, że cały string masz w apostrofach. (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Tak, temat powinien być na przedszkolu.
2) PDO rzuca wyjątkami, a Ty ich nigdzie nie przechwytujesz 3) PDO udostępnia mechanizmy do budowy zapytań... walenie To zły pomysł chociażby przez fakt, że musisz najpierw te zmienne $username i $password filtrować. 4) Zapraszam do lektury: http://pl.php.net/manual/en/book.pdo.php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:00 |