![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 297 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam szukałem na forum i nie mogłem znaleść skryptu który by wyświetlał date typu: Czwartek, 6 Luty 2003.
Czy mógł by ktoś ewentualnie napisac taki Java Skrypt ![]() Za pomoc dzieki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najprosciej to:
Kod <script language="JavaScript">
document.write(new Date().toLocaleString()); </script> a jesli chesz inaczej date formatowac to zainteresuj sie metopdami objektu Date http://developer.netscape.com/docs/manuals...ate.htm#1193217 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 297 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok dzięki popatrz i poprubuje z tym
A nie ma gdzies na necie gotowego skryptu bo ja sie nie znam zabardzo na tym. Chcę zeby mi w 1 skrypcie pokazywalo Date i godzine i zeby to chodzilo bo to co mi podałem to sie wcale nie odswierza a timer stoi w miejscu ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
A co to ma wspólnego z php?
http://hotscripts.com - tam jest sekcja JS. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No problemo. Nawet nie wiedzialem myslalem ze jak jest dzial Skrypt to moge tu napisac
LOL teraz patrze i widze że przez przypatek mi źle posta wpisalo a wydawalo mi sie ze w Skrypt pisalem ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Spojrz też na podpis to tytułu działu. Tam niec nie pisze o JS. A całe forum dotyczy php.
Żeby jednak ulzyć Twym mękom: Kod <script language="JavaScript">
<span id="clock"> <!-- Begin var dayarray=new Array("Niedziela","Poniedziałek","Wtorek","Środa","Czwartek","Piątek","Sobota") var montharray=new Array("Styczeń","Luty","Marzec","Kwiecień","Maj","Czerwiec","Lipiec","Sierpień","Wrzesień","Październik","Listopad","Grudzień") function getthedate() { var mydate=new Date() var year=mydate.getFullYear() var day=mydate.getDay() var month=mydate.getMonth() var daym=mydate.getDate() if (daym < 10) { daym="0"+daym } var hours=mydate.getHours() var minutes=mydate.getMinutes() var seconds=mydate.getSeconds() if (minutes<=9) { minutes="0"+minutes } if (seconds<=9) { seconds="0"+seconds } var cdate=dayarray[day]+",<br> "+daym+" "+montharray[month]+" "+year+" <br> "+hours+":"+minutes+":"+seconds+"" if (document.all) document.all.clock.innerHTML=cdate else if (document.getElementById) document.getElementById("clock").innerHTML=cdate else document.write(cdate) } if (!document.all&&!document.getElementById) getthedate() function goforit() { if (document.all||document.getElementById) setInterval("getthedate()",1000) } window.onload=goforit // End --> </script></span> Wklej to tam gdzioe chces zmiec ten zegarek ![]() P.S. Ten skrypt nie jest mój. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Heheheh po 1 juz znalazlem odpowiedni skrypt a po 2 ten skrypt nie dziala
![]() A po trzecie mam dla ciebie zadanie w dziale Skrypt |
|
|
![]()
|
|
Mea culpa. Zapomnialem o <span></span> - wyedytowalem posta. sprawdz teraz
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
No niestety musze cię 2 raz rozczarowac bo znowu nie dziala
![]() |
|
|
![]()
|
|
Zapraszam do mnie na strone, otwórz widok źródła - u mnie działa. Pamiętaj o
Kod window.onload=goforit -zegar zaczyna działąc po załadowaniu całej strony.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wyskakuje mi blad w linijce 8 czyli tam gdzie sie zaczyna sam skrypt. Ale dobra mniejsza oto. Chcę cie zaciągnąć do pracy. W dziale skrypt jest temacik że potrzebuje skryptu do statwów HUB-a luknij na to i napisz czy cos da się zrobic
![]() |
|
|
![]()
|
|
1. mam dosyć własnych zajęć.
2. nie używam DC a do tego by trzeba HUBa postawić choćby do testów. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Co do huba to hub stoji cały czas. Ale szkoda że nie możesz się tego podjąć
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 02:39 |