Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]zmiana wyglądu strony np. po wysłaniu formularza
lamcpp

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

witam,
problem jest taki: mam stronę złożoną z nagłówka1, nagłówka2, lewej kolumny, prawej kolumny i stopki, czyli standardowy układ, w nagłówku1 jest wyszukiwarka, i chciałbym zeby po wpisaniu słowa i wybraniu przycisku "wyszukaj" wyniki wyszukiwania, czyli strona którą mam przygotowaną otworzyła się w tym samym oknie, ale żeby po otworzeniu się zmienił się układ mojej strony tzn. żeby zniknął całkowicie nagłówek2 i w miejscu tego nagłowka i w prawej kolumnie pojawiły się wyniki. Jak to osiągnąć?
Mówiąc prosciej chce zeby po kliknięciu "wyszukaj" strona zmieniła wygląd, żeby nagłówek nr 2 całkowicie zniknął, a to wolne miejsce po nim żeby wypełniły wyniki wyszukiwania.
Pomysł mam taki i prosiłbym o opinie czy dobry:
W polu formularza (tego za pomocą którego wyświetlam wyszukiwarke) jako action dodaje nową stronę, przykładowo nowa.php.
I w tym pliku nowa.php kopiuje treść strony głównej odpowiedzialnej za wyświetlanie wszystkiego(index.php) nanosząc odpowiednia zmiany, które mają się pojawić po wybraniu przycisku "wyszukaj" czyli np. usuwająć div z nagłówkiem nr2..i wtedy powinienem miec jakby nowy wygląd strony.
Pytanie czy to jest dobre rozwiązanie i czy takie się stosuje? ewentualnie jesli są jakies inne?
I druga sytuacja, dość analogiczna ale nie do konca...to samo chcę osiągnąć po kliknięciu na dane zdjęcie, miniaturke zeby zdjecie sie powiekszyło w tej samej stronie, i zeby równiez nagłowek dwa zniknął, jak to osiągnąć/
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.12.2025 - 23:08