![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php][php]Mam mały problem mianowice.
Mam dwie tabele 1. LOKALE id_lokale 2.AUKCJE id_lokalea Potrzebuje zapytania w mysql które wyświetli z tabeli LOKALE id_lokale oprócz tych które sa w Id_lokalea w tabeli AUKCJE Jeśli może ktoś pomóc to bede wdzięczny |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
próbowalem w ten sposób i w miejscu (SELECT a.id_lokalea FROM AUKCJE a) niby jest blad dodlem pojedynczy cudzyslow ('SELECT a.id_lokalea FROM AUKCJE a') i bledu nie wyrzuca ale wyswietla wszystkie id_lokale z tabeli Lokale tak jakby nie bral pod uwage tego select-a
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jaki blad wyswietla?
|
|
![]()
|
|
MySQL zwrócił komunikat
#1064 - Something is wrong in your syntax obok 'SELECT a.id_lokalea FROM AUKCJE a) LIMIT 0, 30' w linii 1 |
|
|
![]()
|
|
pokaz strukture tabeli
|
|
![]()
|
|
-- Struktura tabeli dla `aukcje`
-- CREATE TABLE `aukcje` ( `id_aukcje` int(11) NOT NULL auto_increment, `id_lokalua` int(11) NOT NULL default '0', `cena` float NOT NULL default '0', `opis` text NOT NULL, `foto_link` text NOT NULL, `foto_link2` text NOT NULL, `foto_link3` text NOT NULL, `foto_link4` text NOT NULL, `foto_link5` text NOT NULL, PRIMARY KEY (`id_aukcje`) ) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=112 ; -- Struktura tabeli dla `lokale` -- CREATE TABLE `lokale` ( `id_lokalu` int(11) NOT NULL auto_increment, `typ` varchar(15) NOT NULL default '', `ulica` varchar(50) NOT NULL default '', `nr` varchar(10) NOT NULL default '', `kod` varchar(6) NOT NULL default '', `miasto` varchar(30) NOT NULL default '', `liczba_pokoi` int(2) NOT NULL default '0', `kuchnia` int(11) NOT NULL default '0', `lazienka` int(11) NOT NULL default '0', `piwnica` int(11) NOT NULL default '0', `garaz` int(11) NOT NULL default '0', `pow_calk` float NOT NULL default '0', `liczba_osob_zam` int(2) NOT NULL default '0', `imie_wlasciciela` varchar(30) NOT NULL default '', `nazwisko_wlasciciela` varchar(40) NOT NULL default '', `nr_tel` varchar(9) NOT NULL default '', `stan_zadluz` float NOT NULL default '0', PRIMARY KEY (`id_lokalu`) ) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=8 ; wczesniej zrpbilem literówke w id_lokalu i id_lokalua ale w zapytaniu poprawilem i jest to samo |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Logika zapytania...
Wybierz wszystkie lokale, których id nie znajduje się w aukcjach a lokale te są unikatowe...
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Zanim zaczniesz zakladac temat, sprawdz czy dane jakie podajesz sa poprawne:
powiedz mi gdzie w twojej tabeli wystepuje " 2.AUKCJE id_lokalea <- gdzie to masz? -------------------- śmieszne obrazki
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:05 |