![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 5 Dołączył: 15.04.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Musze zaprojektowac sobie aplikacje, ktora bedzie wizualizowac pewne dostarczane jej dane. Jednym z najwazniejszych elementow tej aplikacji ma byc modul/interfejs, ktory bedzie umozliwial podpinanie do niego dodatkowych wtyczek przetwarzajacych rozne zrodla otrzymywanych danych, ktore beda mu je przekazywaly w jednolitej wymuszonej formie.
Tutaj pojawia si e pytanie z mojej strony - jakie rozwiazanie przychodzi Wam do glowy ? Czy moze zna ktos z Was jakies klasy/biblioteki, ktore najlepiej pomoglyby wprowadzic takie rozwiazanie. Myslalem o symfony i zrobieniu tego w postaci pluginow(kazdy plugin obslugiwalby inne zrodlo danych), ale tak naprawde nie wiem, czy to akurat sie do tego nadaje, byc moze jest jakies prostsze i bardziej czytelne rozwiazanie ? Bede wdzieczny za sugestie i podpowiedzi ![]() Ten post edytował shine 26.11.2009, 22:16:23 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli Cię to interesuje, możesz próbować się bawić API strumieni (PHP stream API) dostępnych w PHP, dzięki czemu odczyt/zapis itd. będą dostępne poprzez tradycyjne funkcje obsługi plików. Jednak zastanowiłbym się, czy naprawdę potrzebna jest aż tak rozbudowana kobyła. Nie wiem, co to jest ta "jednolita wymuszona forma". W sumie możesz zobaczyć, czy przypadkiem tego Twojego formatu nie da się obudować jakimś wygodnym API, które przy okazji uprości korzystający z niego kod, zamiast bawić się strumieniami. Wtedy tworzysz interfejs i poszczególne źródła danych go sobie jedynie implementują.
-------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:44 |