![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Posiadam serwer dedykowany z Debianem, niestety mam chyba gdzieś w konfiguracji błąd, ponieważ zużywa mi nawet 90% RAMu (z 1GB). Nie jest to spowodowane zbyt dużym obciążeniem, ponieważ po reboocie zużycie było na poziomie 20% i co trochę się zwiększa. Uptime to troszkę ponad 24h, dodam, że dzisiaj rano zużycie pamięci RAM wynosiło 40%, potem stopniowo się zwiększało aż do 90%. Na innym forum dowiedziałem się, że to rzeczywiście jest wyciek i, że przydałoby się więcej danych, nikt jednak mi nie podpowiedział jakich dokładnie. Sam znalazłem tylko w "top" ciekawą informację o mysql - TIME 163:37.99 Nie do końca wiem co ta liczba oznacza i nie mogę się tego doszukać, ale inne zadania które się wykonują mają TIME bliski 0. Można prosić o jakieś nakierowanie? Pozdrawiam. -------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 32 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używasz prefork+mod_php? Jesli tak to spróbuj zmienić coś takiego w pliku konfiguracyjnym apacha:
Kod <IfModule mpm_prefork_module>
[...] MaxRequestsPerChild 30 </IfModule> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używasz prefork+mod_php? Jesli tak to spróbuj zmienić coś takiego w pliku konfiguracyjnym apacha: Kod <IfModule mpm_prefork_module> [...] MaxRequestsPerChild 30 </IfModule> Nie, nie korzystam z preforka i mod_php. -------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 6 Dołączył: 7.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zainstaluj sobie htop na paseczku ci ladnie pokaze ile masz rzeczywistego wykorzystania ramu orza bedziesz mogl znalesc skad ci ten ram ucieka. jak ucieka
![]() |
|
|
![]()
|
|
zainstaluj sobie htop na paseczku ci ladnie pokaze ile masz rzeczywistego wykorzystania ramu orza bedziesz mogl znalesc skad ci ten ram ucieka. jak ucieka ![]() Dzięki za sugestie ![]() htop zwraca mi zużycie RAMu ~: Kod Mem[||||||||||||||||||||||||||||||||||| 129/1011MB] Więc jednak nie ma się czego obawiać, jednak w tym samym momencie top mówi: Kod Mem: 1035868k total, 675056k used, 360812k free, 276600k buffers Jaki jest powód takiej różnicy zdań? -------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 6 Dołączył: 7.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o bufforowaniu ramu w linuksie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:19 |