![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2005 Ostrzeżenie: (10%)
|
Witam,
Mam pewien problem do rozwiązania mianowicie: 1. Mam tabele z kategoriami w formie drzewa. Ilość 100+ (+ może być więcej). Każda oferta może być tylko w 1 kategorii. 2. Mam tabelę z regionami w formie drzewa. Ilość 200+ (+ może być więcej). Każda oferta może być w n - regionach. 1. W w menu dla każdej kategorii wyświetlam ilość ofert w tej i wszystkich dzieciach tej kategorii. Nie robiąc dla każdej kategorii przechodzenia po drzewie w dół i zliczania robię to po dodaniu oferty i update wartości dla każdej kategorii później tylko robię odczyt. Nie mam CRON-a więc zadania odpadają. 2. Przypadek drugi to to samo co powyżej ale z uwzględnieniem regionów. Mianowicie jak ktoś założy filtr na regionie to dla każdej kategorii i ich dzieci muszę wyznaczyć ilość ofert dla wybranego regionu i jego dzieci. Zakładam, że nie mam CRON-a, muszę pokazywać rzeczywiste dane (ilość ofert) przy kategorii. Zatem pytanie do was jak to zrobić żeby było optymalnie -> szybko (mała ilość zapytań, niski koszt) ? pozdrawiam munky |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 09:21 |