Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Skrypt php, Nie wiem gdzie umiescic pliki.
Fret

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Sciagnelem sobie spakowany skrypt ze strony www.skrypty.webpc.pl. (jest to akurat ksiega gosci "sanneo") rozpakowałem, ale nie wiem co dalej. Mam zainstalowana joomle 1.5. Gdzie mam umiescic te wszystkie pliki?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ?
Go to the top of the page
+Quote Post
taro

-----

Ściągnij sobie może jakąś księgę gości dedykowaną do Joomli, bo rozumiem, że chcesz ją właśnie uruchomić "na niej".

http://www.joomla.pl/component/option,com_...,112/Itemid,66/

Tutaj coś jest.

Instalacja to gdzieś się wchodziło w Panel Administracyjny > Moduły czy jakoś tak i tam będzie instalacja.

Pozdrawiam.
+Quote Post
Fret

-----

Sciagnelem sobie z tej strony jaka mi podales. Wchodze w panel administratora chce instalowac ale nie wiem jakim plikiem mam to zrobic bo to co pobralem rozpakowalem ale jest tam duzo plikow i folderow?? Co zrobic??
+Quote Post
R4D3K

-----

Cytat
nie wiem jakim plikiem mam to zrobic bo to co pobralem rozpakowalem ale jest tam duzo plikow i folderow?? Co zrobic??

O przeczytać pliku readme.txt to już nie łaska ?
+Quote Post
Fret

-----

Łatwo powiedziec, mondrala sie znalazl. Jestem nowicjuszem i zazwyczaj nie ma pliku "readme" albo jest po angielsku. Moze wytlumaczysz mi to po polsku??
+Quote Post
R4D3K

-----

Ech, trzeba wykazać choć trochę chęci, zainteresowania, jak widać nie każdy programistą zostać może.
specjalnie dla ciebie ściągnąłem EasyBook 1.1. ISO Hit! ze strony http://www.joomla.pl/component/option,com_...,112/Itemid,66/
Rozpakowuje pliki i proszę mam plik readme.txt (IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) !
Cytat
2. Installation-Instructions:
---------------------------------------
2.1
---
The installation for the german Easybook version is configured by default. The only thing you have to do is to install the zip-file JOOMLA_com_easybook_1.1_stable_easy-joomla.zip using the Componentinstaller in the Joomla!-Backend.

2.2
---
To install the english version of the Easybook, you'll have to unpack the zip-file JOOMLA_com_easybook_1.1_stable_easy-joomla.zip and rename the existing .xml-file it for example into easybook.xmlde. After that you'll have to rename the easybook.xmlen into easybook.xml and zip all the files and folders. Now you can install the zip-archiv using the Componentinstaller in the Joomla!-Backend.

Naprawdę bardzo trudny angielski... ale odpalasz tłumacz google i masz :
jak coś to link: http://translate.google.pl/translate_t?cli...a=N&tab=wT#

Cytat
2.1
Instalacji wersji niemieckiej Easybook jest domyślnie skonfigurowany. Jedyne co musisz zrobić, to zainstalować plik zip JOOMLA_com_easybook_1.1_stable_easy-joomla.zip przy uzyciu Componentinstaller w Joomla!-Backend.
2.2
Aby zainstalować angielską wersję Easybook, musisz rozpakować plik zip JOOMLA_com_easybook_1.1_stable_easy-joomla.zip i zmień nazwę istniejącego. XML to na przykład na easybook.xmlde. Po tym będziesz musiał zmienić nazwę easybook.xmlen w easybook.xml zip i wszystkie pliki i foldery. Teraz możesz zainstalować przy pomocy archiwum ZIP Componentinstaller w Joomla!-Backend.

Uff jakie to męczące ! Razem znapisaniem tego posta zajeło mi 1,5 minuty ! Ech urobiłem się po pachy aż ide spać
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.12.2025 - 18:31