![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki komunikat jak na zdjeciu co moze byc tego powodem? Zalozylem folder zamowienia i w nim plik zamowienia.txt a jednak cos jest nie tak...
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie mozna było tekstu dać? Naprawdę trzeba było z tego obrazek robić?
Komunikat błędu chyba dość wyraźnie mówi: plik nie istnieje... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@piotroo jak by chodzilo o prawa to by miał w komunikacie ze nie ma praw. wyraźnie napisane ze nie ma plik a nie praw
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
@nospor ale ja kiedyś tak miałem jak nie miałem nadanych chmodów na katalog
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
To moze oprócz chmodow nie miales też plików
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale uzywam zainstalowanego na komputerze Krasnal Serv. i w C:\usr\apache\httpd\html\ tworze folder zamowienia z plikiem zamowienia.txt i dalej nic wkleje kawalek kodu moze tam mam cos zle :/
Kod $ciagwyjsciowy= "$data $ilosc_SE".' telefonów Sony Ericsson '.$ilosc_siemens.' telefonów Siemens ' .$ilosc_nokia.' telefonów Nokia '.$wartosc.' zł '.$adres; echo $ciagwyjsciowy; $wp= fopen("$DOCUMENT_ROOT/../zamowienia/zamowienia.txt", 'ab'); pomoże mi ktoś?...wgrałem pliki z ćwcziczeń z ksiazki na ten serwer i to samo ten sam komunikat |
|
|
![]()
|
|
a może za pomocą file_put_contents uda Ci się to zrealizować?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
bede musial o tej komendzie poczytac bo nie wiem jak wstawic Ja wstawie caly kod tego skryptu moze wtedy cos zauwazycie co zle robie :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Apeluję, o używanie odpowiedniego bbCode. Poprawiłem, ale to ostatni raz.
|
|
|
![]()
|
|
a może po prostu podajesz zła ścieżkę do pliku?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zrob tak:
-------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]()
|
|
Zrobilem tak jak MALY_SWD mi napisal i zadzialalo ....a wiecie czemu tak akurat sie udalo a wczesniej nie? :/
dzieki wam ruszam dalej z tego miejsca ![]() Ten post edytował Darek82 25.11.2009, 22:07:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"$DOCUMENT_ROOT/../zamowienia/zamowienia.txt";
moim zdaniem to schodzilo o jeden poziom wyzej zobacz tak: "/zamowienia/zamowienia.txt"; - tez powinno zadzialac a to to nie wiem co mialo robic:) $DOCUMENT_ROOT=$_POST['DOCUMENT_ROOT']; w POSCIE tego przecie nie ma, jest chyba w zmiennej SERVER -------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 21:19 |