![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam takie pytanie... Temat już poruszany na forum ale niestety żadne z rozwiązań mi nie zadziałało. Rozwiązania jakie znalazłem w guglu też nie działają albo są mocno okrojone... Dlatego postanowiłem wykombinować coś swojego. Muszę dołączyć odpowiedni arkusz css w zależności od rozdzielczości jaką ma użytkownik. Podzieliłem to na 3 kategorie czyli
1025<=1440<większe A więc mam coś takiego:
Tylko problem w tym, że ładuje mi się non stop ostatni arkusz czyli style1680 mimo że warunki są dobrze zapisane... Co może być powodem takiego działalnia? Ewentualnie może macie jakieś swoje sprawdzone i przede wszystkim działające metody na rozpoznawania rozdzielczości? Jeden z pomysłów jakie znalazłem w guglu to coś takiego:
Ale jakoś nie mam pomysłu jak szerokość ekranu wyciągnąć w pliku get_res.php. Przykład ze strony: http://www.webdeveloper.pl/wykrywanie_rozd...145,1,1,pl.html Jeśli możecie mi coś podpowiedzieć to będę wdzięczny. Z góry dzięki i pozdrawiam, Ł |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Zmienna do której przypisujesz szerokość to int nie string.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. No ok, ale pisałem, że warunki działają jeśli nie robię opcji dołączania plików css tylko samo document.write(zmienna). Pytanie jest o to dlaczego jeśli tak to działa to gdy dodam opcję z arkuszami stylów dołącza tylko ostatni z nich niezależnie od rozdzielczości?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Witam ponownie. Dzięki, za poprawki, ale to co napisałeś działa tak samo jak moje (no trochę tam błędów jest ale nieważne, działa) Spróbuj jednak zamiast alert-ów dołączyć jakikolwiek arkusz stylów... Nie wiem czemu ale jakby tak nie przerabiał to zawsze pobierze mi ostatni arkusz z możliwych opcji. Dla przykładu prosty test:
Normalnie brak mi sił do tego:/ Pozdrawiam,Ł |
|
|
![]()
|
|
Ehh.. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ok, nareszcie działa! Szczerze mówiąc pierwsza moja styczność z javascript i nie bardzo wiedziałem jak to ugryźć. Nie wiem czemu ale jakoś mam javowstręt chyba i staram się jej unikać jak ognia, hehe. Wielkie dzięki za pomoc! Pozdrawiam, Ł
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 03:12 |