![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 11 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie umieściłem na końcu, najpierw napiszę o co mi chodzi.
![]() Mój plik index.php: w skrypcie jQuery po kliknięciu w linka usuwającego posta pobieram atrybut href tego linka (czyli: usuwanie.php?id=X) i laduje strone, ktorej adres jest w tym atrybucie href, po czym do elementu o id=labelek1 wsadzam dane przekazane z tego pliku, ktorego adres jest w atrybucie href.
Plik usuwanie.php:
Problem polega natomiast na tym, że przy pierwszym wyświetleniu strony w elemencie o id=labelek1 musi być wyświetlenie z bazy danych wartości:
Natomiast w pliku usuwającym z bazy danych wiersz, po usunięciu musi być znowu wyświetlenie danych z bazy:
Więc jest to powtarzanie kodu odpowiedzialnego za wyświetlanie danych w dwóch plikach, ale innego pomysłu nie mam - czy istnieje inny sposób ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 29 Dołączył: 18.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może warto aby ajax odwoływał się do samego siebie.
Drugi pomysłem jest utworzenie oddzielnej klasy formatującej html-a. -------------------- Kto rano wstaje ten leje jak z cebra.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 11 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co masz na myśli pisząc aby ajax odwoływał się do samego siebie ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 29 Dołączył: 18.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oba skrypty są do siebie podobne.
Może warto dać warunek że jeżeli komunikacja odbywa się za pomocą ajaxa to zrób tamto jak nie to .... . Wtedy ograniczymy się do jednego pliku. -------------------- Kto rano wstaje ten leje jak z cebra.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:21 |