![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 1 Dołączył: 19.08.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam! Chce odczytać z bazy informację, lecz wyskakuje mi taki błąd:
Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'apache'@'localhost' (using password: NO) in /home/comosspa/domains/cosmosspace.pl/public_html/mysodcz.php on line 10 Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/comosspa/domains/cosmosspace.pl/public_html/mysodcz.php on line 10 Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/comosspa/domains/cosmosspace.pl/public_html/mysodcz.php on line 10 a o to mój skrypt:
Ten post edytował boosik01 25.11.2009, 19:06:54 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 6 Dołączył: 10.08.2009 Skąd: Nowe Miasto Lubawskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Access denied for user 'apache'@'localhost' (using password: NO) in /home/comosspa/domains/cosmosspace.pl/public_html/mysodcz.php on line 10 Prawdopodobnie nie masz ustalonego hasła dla połączenia z bazą danych. Cytat A link to the server could not be established in /home/comosspa/domains/cosmosspace.pl/public_html/mysodcz.php on line 10 Nie ma połączenia z serwerem. szukaj przyczyny w pliku mysdocz.php w linii 10. Tak trudno nauczyć się angielskiego? Cytat mysodcz.php on line 10
-------------------- Użytkownicy jak życie, wszystkim mogą cię zaskoczyć.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro chcesz komunikować się z bazą, bardzo pomocne będzie korzystanie z funkcji należących do jednej, a nie do dwóch różnych bibliotek obsługi MySQL-a. Pomiędzy mysql, a mysqli jest zasadnicza różnica, m.in. taka, że jedna nie widzi połączeń nawiązanych przez drugą.
-------------------- Specjalista ds. głupich i beznadziejnych, Zyx
Nowości wydawnicze: Open Power Collector 3.0.1.0 | Open Power Autoloader 3.0.3.0 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 1 Dołączył: 19.08.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No ale czemu w innym pliku hasło i usera mam takiego samego i wszystko jest ok, a tu nie ;/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 6 Dołączył: 10.08.2009 Skąd: Nowe Miasto Lubawskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyptrz się dobrze. Łączysz się z bazą za pomocą mysqli a do przechwycenia wyników używasz mysql.
-------------------- Użytkownicy jak życie, wszystkim mogą cię zaskoczyć.
|
|
|
![]()
|
|
Teraz mam taki kod, i jest tylko biała strona ;/ proszę mi pokazać jak zrobić by było dobrze ;P
Ten post edytował boosik01 25.11.2009, 19:06:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Nie $autor tylko $dane['autor'] lub $dane[0]
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Jeszcze jedno pytanie ;P
Mam kolumne autor, i mam tam kilka autorów, to skąd to ma widzieć jakiego autora ma wyświetlić ;>?? Srry za takie pytania, ale dopiero się uczę Mysql ;P |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Mysql_fetch_array pobiera zawsze tylko jeden wiersz z wyniku. Dopóki więc nie masz pętli, nie masz problemu
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:22 |