![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 372 Pomógł: 2 Dołączył: 10.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, stworzyłem skrypt dynamicznego menu, w którym wszystkie pozycje wczytywane są z bazy danych, dodatkowo menu jest 6 poziomowe - dla każdej kategorii i dla każdego poziomu występują dodatkowe zagłębienia. No i właśnie, menu działa prawidłowo, wszystkie pozycje właściwie się wczytują, jest tylko jedno ale...skrypt działa bardzo wolno, po odpaleniu go na localhoście dostaję po parunastu sekundach czekania taki komunikat:
Po wybraniu kontynuuj, jeszcze raz pokazuje mi się powyższy komunikat, znów wybieram: "kontynuuj" i skrypt się normalnie uruchamia. Podejrzewam, że taki stan rzeczy spowodowany jest jakimś błędem, którego nie wykrył interpreter PHP, wydaje mi się że jest to błąd związany z niedomknięciem którejś z bo w ten własnie sposób zostało zbudowane menu. Jednak kod jest tak rozległy(około 700 linijek) że cięzko mi wyłapać ten błąd. I tu pytanie, czy php dysponuje jakimiś metodami, sposobami, które ułatwią mi znalezienie tego błędu? ewentualnie jak proponujecie sobie z tym poradzić? kiedyś ucząc się C++ kompilatory miały wbudowany tryb debugowania, przez co było dużo łatwiej, ale w php w swoim PsPADzie (w którym tworze kod PHP) nie widzę nic takiego:| |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:48 |