![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeszukałem forum, i nic nie znalazłem :<
Czy jest możliwe zrobienie czegoś takiego w formularzu, aby automatycznie po zaznaczeniu z checkbox odpowiedzi tak, wygenerowała się podtabelka zawierająca tyle wierszy, ile jest wpisane w pole textowe/wybór z menu, np: [] Tak []Nie /^ ile czyli po zakreśleniu nie, nie pojawi się wcale tabelka z możliwością wpisu, ale przy zaznaczeniu Tak, i wybraniu ilości wierszy pojawi się ona automatycznie w tej samej stronie (pod spodem a nie w następnej stronie). Z góry dzięki za podpowiedzi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest takowa możliwość
![]() <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en"> <head> <title>php.pl</title> <script type="text/javascript"> <!-- function eId( eId ) { return document.getElementById( eId ) ? document.getElementById( eId ) : false; } function lock( value ) { if ( value == '1' ) { eId( 'myForm' ).amount.disabled = false; } else { eId( 'myForm' ).amount.disabled = true; } } function generate( amount ) { amount = parseInt( amount ); if ( ( amount > 0 ) && ( amount < 60 ) ) { eId( 'fields' ).innerHTML = ''; for ( var i = 0; i < amount; i++ ) { eId( 'fields' ).innerHTML += ( i + 1 ) + ': <input type="text" name="fields[]" value="" /><br />'; } } } //--> </script> </head> <body> <p> <form id="myForm" name="myForm" action="gosomewhere.php" method="post"> <input type="radio" name="question" value="1" onclick="lock( this.value );" /> Tak <input type="radio" name="question" value="0" onclick="lock( this.value );" /> Nie <br /> Ile: <input type="text" name="amount" value="0" size="8" onkeyup="generate( this.value );" disabled="disabled" /> <div id="fields"></div> </form> </p> </body> </html>[/xml:1:adcb40247c] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesteś boski... właśnie o to mi szło i o taki rodzaj pomocy... aż szkoda, że tylko raz moge dodać ci pkt za pomoc
![]() Dzięki. |
|
|
![]()
|
|
Jak to powiedział pewien wielki mędrzec, rozwiązany problem generuje nowy problem ;D zatem:
wygenerowałem sobie taką tabelkę 4xilosc_wpisana i teraz chcialbym, aby opisy pojawiły mi się nad nimi tylko w momencie pojawiania się tej tabeli, czyli mam tak: o NIE o TAK [ 2 ] Ile opis1 opis2 opis3 opis4 [poletxt1.1] [poletxt1.2] [poletxt1.3] [poletxt1.4] [poletxt2.1] [poletxt2.2] [poletxt2.3] [poletxt2.4] i chciałbym aby opisy pojawiały się z momentem gdy generuje się ta tabela, no i nie bardzo mi to idzie.... czy mogę prosić o jakieś pomysły... ![]() no i jeszcze jeden detal... jak wysyłam takie coś metodą post, to wyświetla mi tylko array a nie wartości pól... :cry: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:30 |